Sygnity i nadpłacone, nienależnie opłacone składki

Wybrane tematy:
Podpis klienta pod wywiadem POMOST STD Błąd sprawozdania Sprawozdania MRiPS-06 (wersja 1.04a) za 2021 Odnowienie certyfikatu Brak możliwości wygenerowania sprawozdania SKŁ ZDR pytanie odnośnie poprawności danych problem z wydrukiem informacji /decyzji w Sygnity
ODPOWIEDZ
@@m
Praktykant
Zajmuję się: SR/FA/SW
Kontakt:

Sygnity i nadpłacone, nienależnie opłacone składki

Post autor: @@m »

Witam serdecznie.
Kiedy będzie możliwość wprowadzenia w Sygnity tak samo jak w Płatniku nadpłaconych, nienależnie opłaconych składek emerytalno-rentowych/zdrowotnych?
To już moja kolejna taka sytuacja, że co innego przez korekty zbiera program Sygnity(który ich nie widzi) a ja muszę pomniejszać kwoty, zarówno w sprawozdaniach jak i w zaświadczeniach potrzebnych klientom do ZUS-u.
Może jest już taka możliwość...jeżeli tak to proszę o podpowiedź, jak to zrobić:)
Pozdrawiam.
słonecznik
Stażysta
Zajmuję się: św,ps
Kontakt:

Re: Sygnity i nadpłacone, nienależnie opłacone składki

Post autor: słonecznik »

witam, chyba jest taka możliwość w programie pomost w obsłudze klienta jest "refundacja" i tam to trzeba zrobić. Ja też mam podobny problem ZUS zwrócił nam składki zdrowotne i zasiłek stały za dwie osoby za miesiąc październik- przeszli na emeryturę. Księgowa te zwroty sobie pomniejszyła a mi w pomoście wychodzi większa kwota. W związku z tym i moje pytanie czy mam zrobić jak dobrze rozumiem Refundację? Problem tylko w tym że jak po wypisaniu kogo dotyczy wchodzę do harmonogramu w refundacji to wyskakuje mi świadczenie zaplanowane a nie zrealizowane i nie ma takiej opcji nawet żeby wybrać pomiędzy tym i dzięki temu wszystko jest nie aktywne. Czy ktoś wie coś na ten temat, proszę o poradę.
ODPOWIEDZ