Sygnity jak wprowadzić decyzję przyznana przez sko - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 gru 2021, 16:11

Hej, jak wprowadzić decyzję do sygnity w sprawie świadczenia pielęgnacyjnego żona na męża przyznana przez sko. My daliśmy odmowę. Czy coś więcej w takich sytuacjach się robi oprócz wprowadzenia technicznego do programu? Może pytanie nie na miejscu ale pierwsza taka sytuacja. Pozdrawiam.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 09 gru 2021, 16:20

to ja mam mase takich przypadków, a gmina malutka... musisz anjpierw zrobić do tej decyzji w systemie odwołanie: zakładka świadczenia rodzinne---obługa klienta---odwołalni i jak dojdziesz do same końca będzie trzeba wbić numer i date decyzji
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 13 gru 2021, 14:35

ZAREJESTROWAŁAM I JAK TO DALEJ ROBICIE W SYSTEMIE W ODPOWIEDNIM CZASIE SYSTEMOWO NIE PRZEKAZYWAŁAM DO SKO,POSZŁO W TERMINIE TYLKO POCZTĄ PAPIEROWO TERAZ WRÓCIŁO I PRZYZNALI.
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 13 gru 2021, 15:00

My robimy to na bieżąco, czyli jak wpływa odwołanie rejestrujemy odwołanie, jak wysyłamy dokumenty do SKO wprowadzamy przekazanie dokumentacji do SKO (jak zmieniamy decyzję na przyznającą w ramach swojego ośrodka to wprowadzamy nową decyzję).

jak zarejestrowałaś odwołanie to teraz należałoby zarejestrować z datą przekazania akt do SKO.
Czyli w odwołaniach masz pole, wyboru:
1. wydanie nowej decyzji,
2. przekazanie do jednostki odwoławczej.
Jeśli przekazujesz akta do SKO wprowadzasz przekazanie do jednostki odwoławczej, my wpisujemy jakie to SKO i datę kiedy przekazano akta.
Następnie czekasz, aż SKO rozpatrzy sprawę i rejestrujesz otrzymanie akt, czyli kto i kiedy odebrał akta, kto zarejestrował decyzję. Wpisujesz decyzję SKO kiedy wydana i wybierasz jaka jest decyzja, a są opcje:
1. do ponownego rozpatrzenia (gdy znaleźli babola i dają do ponownego rozpatrzenia),
2. uchylenie decyzji i wydanie decyzji merytorycznej (wtedy gdy naszą uchylają i przyznają świadczenie),
3. utrzymanie w mocy (gdy podtrzymują naszą decyzję).
No i wtedy w zależności którą opcję wybrałaś to:
1. jak utrzymanie w mocy naszej, na tym etapie kończysz sprawę.
2. jak do ponownego rozpatrzenia to robisz całe postępowanie zgodnie z wytycznymi i ponownie przechodzisz na decyzję i wydajesz nową decyzję,
3. jak wydali decyzję przyznającą to robisz nowa decyzja i z ręki wprowadzasz co przyznali i wpisujesz nr decyzji SKO.
Silvio
Referent
Od: 14 mar 2019, 10:27
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D

Napisano: 13 gru 2021, 20:00

Bardzo dziękuję za podpowiedź, jutro będę próbować. Akta juz nam zwrócili. Jezeli chodzi kto odebral akta i kto zarejestrowal to konkretnie o kogo chodzi o osoby z osrodka czy jak wpłynęło do nich. Sorki za te pytania.
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2021, 10:11

U nas osobą odbierająca jest osoba obrabiająca "pocztę" czyli ta która przyjmuje pocztę od listonosza, a osobą rejestrująca jest pracownik od świadczeń rodzinnych który dostaje akta i wprowadza wszystko do systemu.
Silvio
Referent
Od: 14 mar 2019, 10:27
Zajmuję się: teraz już wszystkim :D

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x