witam, dłuznik złożył wniosek o umorzenie należności z fa, wprawdzie wierzycielka juz nie pobiera świadczeń ale przymierzam sie do umorzenia czesci zadłużenia, a że bede to robic pierwszy raz nie wiem jak zrobic to w systemie, bardzo prosze was o pomoc, jak to zrobic krok po kroku, pracuje na programie sygnity
a tak na marginesie czy czesto umarzacie zadłużenie, czy raczej nie przychylacie sie do wniosku?
sygnity jak wprowadzic umorzenie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: sygnity jak wprowadzic umorzenie
Jakim cudem wy pracujecie w takich miejscach?

-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
jakim cudem pracujemy w takich miejscach za tą kase
w sygnity to Ci nie podpowiem ale u mnie żadnemu dłużnikowi alimentacyjnemu nigdy nie umorzono zadłużenia

w sygnity to Ci nie podpowiem ale u mnie żadnemu dłużnikowi alimentacyjnemu nigdy nie umorzono zadłużenia

-
- Referent
- Zajmuję się: teraz już wszystkim :D
- Kontakt:
Nigdy nie umorzyliśmy dłużnikowi wypłaconych świadczeń.
Czy te świadczenia które chcesz umorzyć masz w jednej decyzji?? Jeśli nie to najpierw musisz zrobić jedną zbiorczą decyzję żądająca zwrotu do wszystkich wypłaconych świadczeń.
Następnie jak masz już wszystko objęte jedną decyzją, wprowadzasz wniosek dłużnika o zmianę zadłużenia (typ wnioskowanej zmiany tam wybierasz z listy rozwijalnej o co wnioskuje), kwalifikujesz do podjęcia decyzji i wtedy masz albo umorzyć albo odmówić umorzenia i wydajesz decyzję.
Czy te świadczenia które chcesz umorzyć masz w jednej decyzji?? Jeśli nie to najpierw musisz zrobić jedną zbiorczą decyzję żądająca zwrotu do wszystkich wypłaconych świadczeń.
Następnie jak masz już wszystko objęte jedną decyzją, wprowadzasz wniosek dłużnika o zmianę zadłużenia (typ wnioskowanej zmiany tam wybierasz z listy rozwijalnej o co wnioskuje), kwalifikujesz do podjęcia decyzji i wtedy masz albo umorzyć albo odmówić umorzenia i wydajesz decyzję.
Oprócz sygnity jak wprowadzic umorzenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
jeden dłuznik 2 nr kmp
przelicznik z gospodarstwa rolnego
Spłata zadłużenia
BRAK NR PESEL
wywiad
zawiadomienie z art. 209 w przypadku przyznania świadczen Z fa
Mąż w ZK-jak liczyć dochód rodziny?
wniosek o umorzenie należności, a wywiad
dodatek aktywizacyjny
na jaki okres przyznac FA
Jak hest z tym ŻAKIEM i do kiedy przyznać fa
przekazanie akt po art.19 ust. 4
kto podpisuje wniosek o zatrzymanie prawa jazdy?
Jestem nowa
Czy będą nienależnie pobrane świadczenia
DŁUŻNIK PRZEBYWA ZA GRANICĄ