SYGNITY - osoba w ZK a jej dochód - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 23 cze 2015, 15:25

jak zaznaczyć w programie osobę żeby jej dochód był liczony a ona nie ? już zaznaczam i odznaczam "dziubki" metoda prób i błędów ale niestety :( zaznaczyłam, że w ZK , wpisałam nawet adres Zk ....
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 23 cze 2015, 16:02

my osoby przebywajacej w ZK nie dajemy do skladu rodziny a tym samym nie bierzemy jej dochodow ale "madre glowy" uwazaja sie osoby takiej nie ma w skladzie ale bierzemy jej dochody- bez sens zupelny
sdsads

Napisano: 24 cze 2015, 10:40

no ale tak wynika z ustawy, więc jak mam brać ? muszę przeliczyć jego dochód ... do tej pory raczej ten co był w ZK nie miał dochodów, więc nie robiło to wielkiej różnicy a teraz niestety
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2015, 10:46

madzix pisze:no ale tak wynika z ustawy, więc jak mam brać ? muszę przeliczyć jego dochód ... do tej pory raczej ten co był w ZK nie miał dochodów, więc nie robiło to wielkiej różnicy a teraz niestety
ale co ci wynika z ustawy??? art 5 ust 7 mowi ze osoby przebywajacej w instytucji zapewn calodobowe utrzymanie nie bierze sie do skladu rodziny, skoro nie ma osoby w skladzie rodziny to jak mozna brac jej dochody i liczyc do dochodu rodziny ?
ssfdsfd

Napisano: 24 cze 2015, 10:59

"ustalając dochód rodziny w przeliczeniu na osobę, nie uwzględnia się osoby przebywającej w tej instytucji" - trzeba czytać całość nie robić skrótów myślowych - z tego art. wynika że dochód wszystkich członków rodziny ale w przeliczeniu na osobę nie przelicza się osoby przebywającej w ZK
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2015, 11:10

madzix pisze:"ustalając dochód rodziny w przeliczeniu na osobę, nie uwzględnia się osoby przebywającej w tej instytucji" - trzeba czytać całość nie robić skrótów myślowych - z tego art. wynika że dochód wszystkich członków rodziny ale w przeliczeniu na osobę nie przelicza się osoby przebywającej w ZK
no ok wszytsko fajnie tylko spojrz na to z inne strony, kobieta jest w zwiazku malzenskim , pan idzie do kicia ma dochody za 2013 , jak ja moge liczyc jego dochod jak czlonka rodziny jak jego fizycznie w skladzie rodziny nie ma i nie osiaga na chwile obecna zadnych dochodow. byc moze problem bylby roziwazane gdyby w ustawie bylo napisane "ustalając dochód rodziny w przeliczeniu na osobę, nie uwzględnia się osoby przebywającej w tej instytucji oraz jej dochodów" a ze tego zapisuje nie ma, kazdy ma prawo interpretowac ten art po swojemu, moje SKO interpretuje j.w.
dsdds

Napisano: 24 cze 2015, 11:31

Jak się wprowadza wniosek i dodaje dochód, to w lewym dolnym rogu nie zaznacza się: Czy uwzględnić osobę podczas liczenia dochodu rodziny.
ila

Napisano: 24 cze 2015, 11:56

ila pisze:Jak się wprowadza wniosek i dodaje dochód, to w lewym dolnym rogu nie zaznacza się: Czy uwzględnić osobę podczas liczenia dochodu rodziny.
robiłam tak i nie wychodzi :(

no ok wszytsko fajnie tylko spojrz na to z inne strony, kobieta jest w zwiazku malzenskim , pan idzie do kicia ma dochody za 2013 , jak ja moge liczyc jego dochod jak czlonka rodziny jak jego fizycznie w skladzie rodziny nie ma i nie osiaga na chwile obecna zadnych dochodow. byc moze problem bylby roziwazane gdyby w ustawie bylo napisane "ustalając dochód rodziny w przeliczeniu na osobę, nie uwzględnia się osoby przebywającej w tej instytucji oraz jej dochodów" a ze tego zapisuje nie ma, kazdy ma prawo interpretowac ten art po swojemu, moje SKO interpretuje j.w.[/quote]

pan ma emeryturę - nie stracił jej po zamknięciu w ZK, teoretycznie ona może z niej korzystać, więc to wcale nie jest taki głupi przepis!
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2015, 13:26

no pomóżcie, bo nadal nie mogę przeliczyć dochodu :(
madzix
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 24 cze 2015, 14:31

no ale jak przebywa w ZK no to co jest urlopowany z zakładu pracy? czy nie jest to dochód utracony?
carina

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x