Panie Tomaszu przepraszam że tak męczę ale okno wydruku, w którym miejscu przy skrzynce odbiorczej w empatii przy prezentacji czy przy wczytanych wnioskach, czy w innym miejscu, nie mogę tego namierzyć
Tamto już ogarnąłem, teraz mam inne pytanie Panie Tomaszu, jeżeli wniosek z empatii jest niekompletny to wezwanie do uzupełnienia wniosku wysłać na maila, pocztą tradycyjną czy w inny sposób?
Wraz z wnioskiem przychodzi preferowany przez wnioskodawcę sposób odpowiedzi: tradycyjny lub elektroniczny i fajnie było by się nim kierować. Widać to na oknie skrzynki odbiorczej Empatii w naszym oprogramowaniu, jako jedna z kolumn na liście odebranych wiadomości.
P.S. Dla banków zawsze będzie to tradycyjny.
Dziękuję. Panie Tomku robię w rodzinnych od ok 10 lat, niedawno przeszliśmy na nową technologię Waszego programu, cała ta informatyzacja obiegu dok, problemy z tym związane, nigdy nie mieliśmy wniosków elektronicznych, niedopowiedzenia w przepisach różna ich interpretacja itd. jak kiedyś podpowiadałem na forum teraz w większości sam potrzebuję podpowiedzi. To wszystko powoduje, że chyba się uwsteczniam. Dlatego jeszcze raz dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedzi.