szkoła angielska - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 gru 2015, 9:26

Mam pytanko. Pani ma trójkę dzieci, wszystkie się uczą, ale córka w Szkocji w szkole West College Scotland. Mam zaświadczenie. Nauka trwa rok. Czy na takie zaświadczenie można przyznać Kartę Dużej Rodziny?
sylwia1980

Napisano: 08 gru 2015, 10:04

Pomóżcie....
sylwia1980

Napisano: 08 gru 2015, 10:34

ja miałam taką sytuację opisaną zresztą poniżej... jedno z dzieci uczyło się za granicą.... rodzicom przyznałam karty, dwójce dzieci które się uczą w PL też, ale tej dziewczynie co uczy się za granicą to nie...ze względu na MIEJSCE ZAMIESZKANIA... matka zresztą nie nalegała więc zaznaczyła że nie wnosi o przyznanie karty dla tej córki , skoro uczy się za granicą to tez tam mieszka.
xxxxxx

Napisano: 08 gru 2015, 12:41

sylwia1980 pisze:Mam pytanko. Pani ma trójkę dzieci, wszystkie się uczą, ale córka w Szkocji w szkole West College Scotland. Mam zaświadczenie. Nauka trwa rok. Czy na takie zaświadczenie można przyznać Kartę Dużej Rodziny?
Należałoby najpierw zdefiniować co to jest szkoła (lub szkoła wyższa). Jeśli weźmiemy definicję ustawową (np. z ustawy o systemie oświaty) to jakiś Łestkoledż szkołą nie jest. Może to w ogóle jakaś szkoła nauki jazdy albo coś?
Poza tym to miejsce zamieszkania o którym pisze xxxxx to też dobry powód odmowy.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem