szkolenia dla pracowników OPS
szkolenia dla pracowników OPS
Mam pytanie, kto u was robi szkolenia dla pracowników jednostek pomocy społecznej(zadanie z ustawy o pomocy społecznej jako zadanie powiatu)? A jak już robicie to jak często i na jakie tematy głównie?
Re: szkolenia dla pracowników OPS
Hello???
PCPR-y nie robicie zadań ustawowych? To jak szkolicie i doskonalicie zawodowo kadry jednostek pomocy społecznej? Zadanie ustawowe a nikt nie realizuje? A co w sprawozdaniu z działalności podajecie? Nie czepiają się Was?
Czekałem sam czy ktoś napisze bo działalność PCPR-ów to nie tylko zadania z PFRON i pieczy zastępczej ale też ustawa o pomocy społecznej. Ale jak widać nikogo to bardzo na tym forum nie interesuje chociaż zakładka PCPR powinna zawierać posty z całej działalności jednostki a tu tylko mały fragment.
Pozdrawiam

PCPR-y nie robicie zadań ustawowych? To jak szkolicie i doskonalicie zawodowo kadry jednostek pomocy społecznej? Zadanie ustawowe a nikt nie realizuje? A co w sprawozdaniu z działalności podajecie? Nie czepiają się Was?
Czekałem sam czy ktoś napisze bo działalność PCPR-ów to nie tylko zadania z PFRON i pieczy zastępczej ale też ustawa o pomocy społecznej. Ale jak widać nikogo to bardzo na tym forum nie interesuje chociaż zakładka PCPR powinna zawierać posty z całej działalności jednostki a tu tylko mały fragment.

Pozdrawiam
Re: szkolenia dla pracowników OPS
Oczywiście, że robimy. Staramy się raz w roku.Tematyka jest dość różna. W roku bieżącym "Jak rozpoznawać dziecko krzywdzone w rodzinie".
Oprócz szkolenia dla pracowników OPS - PFRON - zadania powiatów przeczytaj również:
Dofinansowanie sprzętu rehab. dla jednostek
PFRON
likwidacja BA a zgon ON
wózek inwalidzki
Bariery architektoniczne
Dof. do barier technicznych i architektonicznych
Decyzja kierująca do DPS dla PCPR
SKUTER ELEKTRYCZNY CZTEROKOŁOWY
Bariery architektoniczne- krzesełko schodowe
zmiany w pośp
Turnus
Turnus rehabilitacyjny