SZKOLENIE Z MAZURKIWICZEM - KTO BYŁ - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 6    [ Posty: 58 ]

Napisano: 14 maja 2014, 21:35

No i nie powołujcie się już na inne ustawy, bo w art. 3 ustawy o zdo już się powołano, jaka to ustawa ma być stosowana ( ustawa o ubezpieczeniu społecznym rolników )
Teraz już chyba jest jasne co należy rozumieć przez zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego.
...

Napisano: 15 maja 2014, 8:28

ania333 pisze:Byłam.
Tragedia.
Rolnicy, którzy nie zaprzestali prowadzenia gospodarstwa rolnego (na dowód można napisać wniosek do ARIMR czy otrzymuje dopłaty) nie maja prawa do zdo. u mnie 90 % to rolnicy:(((
co za głupota z tym wnioskiem do ARIMR :roll:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 8:36

Byłam 1 raz na szkoleniu U mazura i więcej nie chcę, pieprzył strasznie wtedy, wole tego Adamskiego z SKO. U mazura to szczerze powiedziawszy to ględzenie mnie dobijało i tak po prawdzie to prawie całe szkolenie przespałam :D
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 11:17

a ja nie rozumiem co oznacza zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego
Andziaaaaaa

Napisano: 15 maja 2014, 11:22

a ja nie rozumiem co oznacza zaprzestanie prowadzenia gospodarstwa rolnego[/quote]

i nie zrozumiesz, nie ma na to w ustawie definicji, jeżeli ktoś uważa, ze zaprzestał pracy w gospodarstwie to znaczy, że zaprzestał :)
nika41
Stażysta
Od: 08 kwie 2014, 10:22
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 11:25

a o odsetkach coś mówił?
nela
Referent
Od: 15 kwie 2008, 10:57
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2014, 11:53

W naszej ustawie, ani na stronach ministerstwa nie ma definicji,,prowadzenia"
Nie mam prikazu węszenia w ARR, a nawet gdybym miała węszyć, to tam jak byk stoi, że muszą być spełnione 3 warunki aby zaistniał fakt prowadzenia, w tym jeden to taki, że mają pracować na gospodarstwie ( a na gospodarstwie przecież nie pracują nie? :D ). Ale to zapisy utworzone dla potrzeb agencji w związku z dopłatami i nam wara od nich, dopóki nasza ustawanie każe nam tam sięgać.
Reasumując- nie obchodzi mnie, że jest rolnikiem, że bierze dopłaty lub nie, że wręcz nocuje na polu, bo tyle ma roboty... Dla mnie ważny jest podpis pod oświadczeniem, że prowadzi lub nie. I ja im mówię, że ja niestety, ale nie wiem, co się kryje pod tym pojęciem.
Jeśli ktoś wypytuje ludzi o dopłaty albo sam węszy, to chylę czoła przed jego nadgorliwością, która niestety nie zawsze jest na miejscu:)
sewa

Napisano: 15 maja 2014, 13:16

uważa zaprzestał prowadzić tzn. zgłosił do KRUS- u że nie prowadzi gospodarstwa i nie chce podlegać ubezpieczeniu czy wystarczy że napisze że gospodarstwo obrabia mąż czy sąsiad ale dalej podlega ubezpieczeniu HELP
Andziaaaaaa

Napisano: 15 maja 2014, 15:40

Andziaaaaaaaaaa powiem Ci jakie ja złożyłam dzisiaj oświadczenie. Z lewej strony wpisałam dane łącznie z PESEL z prawej miejscowość i data. Oświadczenie złożone na podstawie art....................................................................................... .
Ja niżej podpisany oświadczam, że jako :......................................... ( do wyboru rolnik , małżonek, domownik ) zaprzestałam prowadzenia gosp. rolnego, wykonywania pracy w gosp. rolnym z dniem .................................. .
U dołu na druku było jeszcze pouczenie, Jestem świadomy itd..............................
data podpis i tyle. Sorry Andziaaaaaaaaaaaaaa za mój wczorajszy wpis.
wwo

Napisano: 15 maja 2014, 16:18

masakra... no masakra z tymi rolnikami..... przychodzą ludzie i co ?? dać oświadczenie... wymagać dokumentów???? powiedzieć że i tak nie dostaną czy jak??? ja nie rozumiem już tego wsz..........// z co tą kasą wstecz????? wstecz mają zaprzestać?? boję się że przyznam tylko na podstawie oświadczenia że zaprzestał prowadz. gospod.,i bedą z tego powodu jakieś problemy.... że nienależnie MY przyznaliśmy..... :( a takich ludzi mamy sporo... // przed nami szkolenie u Mazur., ale już głowę mam kwadratową na sama myśl o szkol
to wsz porażka!!!

Strona 4 z 6    [ Posty: 58 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x