Dziękuję pięknie... pomogłeś ...rozumiem,że nie czekasz aż decyzja się uprawomocni ...bo gdzieś jakiś komentarz przeczytałam, że należy czekaćFantomas pisze: ↑12 sty 2024, 9:46Ja robię tak::-) pisze: ↑11 sty 2024, 14:56napiszcie proszę...jak to uzupełniacie:
adres z PRG...co to jest...
organ udzielający ...to samo wskoczy czy co mam tam napisać...
typ świadczenia...coś mam wybrać? czy co wpisać
forma świadczenia...czyli co
kwota przyznanego świadczenia (czyli dodatek łącznie z 6 mies?)
data przyznanego świadczenia (czyli data wydania decyzji)
wprowadzacie od 18 września...ale to wniosek ma wpłynąć 18 września...czy np wniosek wpłynął 14 września a decyzja wydana 18 września...
Czy czekacie aż decyzja się uprawomocni? Czy po prostu wpisujecie, gdy już wydacie i od razu do ceeb![]()
![]()
![]()
Klikam "NOWY", w polu "SZUKAJ", wpisujesz adres (już po pierwszych literach będzie ci podpowiadać adresy z numerami budynków). Po wybraniu prawidłowego klikam na "Dodaj lokal" i wpisuję nr mieszkania (można też dopisać nowy adres jeżeli nie ma go jeszcze w bazie danych, wskazać go na takiej mapie itd.). Klikam "Dalej" i przenosi nas do formularza. Organ udzielający jest już wpisany i nie można tego zmienić. Następnie zaznaczam "Dodatek mieszkaniowy" i ""Świadczenie pieniężne". Kwota świadczenia to suma dodatku za 6 m-cy, data przyznania świadczenia to data decyzji (bez różnicy kiedy wniosek został złożony). W polu "Szczególny cel przyznania świadczenia" wpisuję "dodatek przyznany na okres......" Klikam "Wyślij świadczenie" i tyle.![]()
Mam nadzieję że pomogłem.