szkolenie zone - Dodatki mieszkaniowe

Strona 19 z 27    [ Posty: 264 ]

Napisano: 12 sty 2024, 10:15

Fantomas pisze:
12 sty 2024, 9:46
:-) pisze:
11 sty 2024, 14:56
napiszcie proszę...jak to uzupełniacie:
adres z PRG...co to jest...
organ udzielający ...to samo wskoczy czy co mam tam napisać...
typ świadczenia...coś mam wybrać? czy co wpisać
forma świadczenia...czyli co
kwota przyznanego świadczenia (czyli dodatek łącznie z 6 mies?)
data przyznanego świadczenia (czyli data wydania decyzji)
wprowadzacie od 18 września...ale to wniosek ma wpłynąć 18 września...czy np wniosek wpłynął 14 września a decyzja wydana 18 września...
Czy czekacie aż decyzja się uprawomocni? Czy po prostu wpisujecie, gdy już wydacie i od razu do ceeb :oops: :roll: :shock:
Ja robię tak:
Klikam "NOWY", w polu "SZUKAJ", wpisujesz adres (już po pierwszych literach będzie ci podpowiadać adresy z numerami budynków). Po wybraniu prawidłowego klikam na "Dodaj lokal" i wpisuję nr mieszkania (można też dopisać nowy adres jeżeli nie ma go jeszcze w bazie danych, wskazać go na takiej mapie itd.). Klikam "Dalej" i przenosi nas do formularza. Organ udzielający jest już wpisany i nie można tego zmienić. Następnie zaznaczam "Dodatek mieszkaniowy" i ""Świadczenie pieniężne". Kwota świadczenia to suma dodatku za 6 m-cy, data przyznania świadczenia to data decyzji (bez różnicy kiedy wniosek został złożony). W polu "Szczególny cel przyznania świadczenia" wpisuję "dodatek przyznany na okres......" Klikam "Wyślij świadczenie" i tyle. :)
Mam nadzieję że pomogłem.
Dziękuję pięknie... pomogłeś ...rozumiem,że nie czekasz aż decyzja się uprawomocni ...bo gdzieś jakiś komentarz przeczytałam, że należy czekać
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 12 sty 2024, 10:22

12 sty 2024, 10:15
Fantomas pisze:
wprowadzacie od 18 września...ale to wniosek ma wpłynąć 18 września...czy np wniosek wpłynął 14 września a decyzja wydana 18 września...
Czy czekacie aż decyzja się uprawomocni? Czy po prostu wpisujecie, gdy już wydacie i od razu do ceeb :oops: :roll: :shock:
Ja robię tak:
Klikam "NOWY", w polu "SZUKAJ", wpisujesz adres (już po pierwszych literach będzie ci podpowiadać adresy z numerami budynków). Po wybraniu prawidłowego klikam na "Dodaj lokal" i wpisuję nr mieszkania (można też dopisać nowy adres jeżeli nie ma go jeszcze w bazie danych, wskazać go na takiej mapie itd.). Klikam "Dalej" i przenosi nas do formularza. Organ udzielający jest już wpisany i nie można tego zmienić. Następnie zaznaczam "Dodatek mieszkaniowy" i ""Świadczenie pieniężne". Kwota świadczenia to suma dodatku za 6 m-cy, data przyznania świadczenia to data decyzji (bez różnicy kiedy wniosek został złożony). W polu "Szczególny cel przyznania świadczenia" wpisuję "dodatek przyznany na okres......" Klikam "Wyślij świadczenie" i tyle. :)
Dziękuję pięknie... pomogłeś ...rozumiem,że nie czekasz aż decyzja się uprawomocni ...bo gdzieś jakiś komentarz przeczytałam, że należy czekać
Ja nie czekam.
Fantomas
Referent
Od: 31 mar 2017, 8:24
Zajmuję się: DM i DE

Napisano: 12 sty 2024, 10:27

i super :)
VIP

Napisano: 12 sty 2024, 10:43

Poproszę o odp. z Ministerstwa
awkor
Stażysta
Od: 11 lut 2021, 15:39
Zajmuję się: ŚW, FA

Napisano: 12 sty 2024, 10:50

poproszę o odp. z Ministerstwa na
[email protected]

dziękuję
awkor
Stażysta
Od: 11 lut 2021, 15:39
Zajmuję się: ŚW, FA

Napisano: 12 sty 2024, 11:19

Poproszę o odp. z Ministerstwa
[email protected]

Dziękuję
Naska
Stażysta
Od: 29 wrz 2022, 8:57
Zajmuję się: DW DO

Napisano: 12 sty 2024, 11:35

poproszę odpowiedź z ministerstwa. [email protected] Dziękuje
Gosia1979
Referent
Od: 08 mar 2020, 23:51
Zajmuję się: DM

Napisano: 12 sty 2024, 11:40

Ja również proszę o odpowiedz z Ministerstwa [email protected]
monelia100
Stażysta
Od: 18 kwie 2017, 16:46
Zajmuję się: SR

Napisano: 12 sty 2024, 11:55

Fantomas pisze:
12 sty 2024, 10:22
12 sty 2024, 10:15
Fantomas pisze:
Ja robię tak:
Ja nie czekam.
Nie trzeba czekać na uprawomocnienie się decyzji. Złożenie odwołania nie powoduje wstrzymania wypłaty świadczenia
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 12 sty 2024, 12:07

wiem, że złożenie odwołania nie wstrzymuje wypłaty natomiast gdzieś w lex czytałam komentarz i dlatego dopytuję sie, jak wy postepujecie :)
VIP

Strona 19 z 27    [ Posty: 264 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x