Szkolne stypednium socjalne...należy się? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 wrz 2015, 8:50

Witam, ponieważ dopiero co wróciłam z urzędu gdzie spotkałam się z "niemiłą' obsługą, może tutaj uzyskam odpowiedź. Chciałabym uzyskać szkolne stypednium socjalne na córkę klasa 4 szkoła podstawowa. Chcicłam tylko uzyskać od Pani w urzędzie informację, czy wógle z moimi dochodami skladać wniosek i im zawracać głowę czy też nie. Nie wiem jak to się oblicza, więc będę wdzięczna za odpowiedź. Pytam ponieważ jedyne co to Pani mi powiedziała o odliczeniu jakiś składek i teraz nie wiem, czy od dodchodu netto z kwitka płacowego odliczam jeszcze te składki czy już nie.

Moje dochody:

umowa o pracę sierpień dochód jaki otrzymałam na konto 1497, 21
rodzinne w wysokosci 550 zł

Z góry dziękuję z odpowiedx.
Urszula Kownacka

Napisano: 14 wrz 2015, 8:51

Zapomniałam napisać rodzina 3 osobowa
Urszula Kownacka

Napisano: 14 wrz 2015, 8:58

musi mieć Pani dochody netto za sierpień. Jeżeli 1497,21 to dochód netto, to do tego dodaje Pani te 550, czyli dochód netto wynosi 2047,21. Tę kwote dzieli Pani między wszystkich członków rodziny, czyli jak np. jest Państwa 4 to 2047,21/4= 511,80 zł netto na osobę. Zatem mieści się Pani do nowego kryterium, które będzie wynosiło od 01.10.2015 514 zł netto na osobę
asia111

Napisano: 14 wrz 2015, 9:07

Te 1497,21 to kwota jaką otrzymałam na konto, więc rozumiem ze to dochód netto i od tego już nic nie odliczam, żadnych składek zdrowotnych ect? Bo składki odliczone sa juz od dochodu brutto. Nie myslalam, ze rodzinne sie wlicza do dochodu. Jestesmy 3 osobowa rodzina stąd niestety przekroczymy próg. Ale dziękuję za odpowiedz, bynajmniej ja zaoszczedze czas na latanie z papierami, a Pani w urzedzie na ich sprawdzanie.

Miłego dnia wszystkim życzę.

Pozdrawiam.
Urszula Kownacka

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x