SZO a renta rodzinna na dzieci - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 06 lis 2015, 10:31

Witam!
Pani X złożyła u mnie wniosek o przyznanie SZO. Jest wdową i pobiera rentę rodzinną z KRUS jednak renta jest przyznana tylko na dzieci ona nie ma prawa do tej renty! Nie ma nawet z tego tytułu zadnego ubezpieczenia. Czy takiej osobie przysługuje SZO?
maja12

Napisano: 06 lis 2015, 10:45

no w kazdym razie renta rodzinna na dzieci jej w tym nie przeszkadza:)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 lis 2015, 10:49

Czyli mam jej przyznać to SZO a dochód wliczyć na dzieci??
maja12

Napisano: 06 lis 2015, 10:51

ja nie wiem czy ty masz jej przyznac czy nie :) jesli spelnia warunki to tak (bo ta renta przeslanka negatywna nie jest) , dochodem rodziny jest i nalezy ja liczyc
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 06 lis 2015, 10:54

Ja wiem że muszę sprawdzić czy spełnia inne przesłanki ale chodzi mi o tą sama rentę bo się juz przestraszyłam że jak na nią jest dochód z Urzędu skarbowego to jej SZO nie będzie przysługiwało bo jest uprawniona ale okazuje się że dzieci są niepełnoletnie i dlatego
maja12

Napisano: 06 lis 2015, 11:19

maja12 pisze:Ja wiem że muszę sprawdzić czy spełnia inne przesłanki ale chodzi mi o tą sama rentę bo się juz przestraszyłam że jak na nią jest dochód z Urzędu skarbowego to jej SZO nie będzie przysługiwało bo jest uprawniona ale okazuje się że dzieci są niepełnoletnie i dlatego
nawet jakby renta była tylko na nią to też szo by się należało, oczywiście gdyby nie było zbiegu do innych świadczeń emer.rent.
Kati@

Napisano: 06 lis 2015, 11:30

Dziękuję bardzo czyli sytuacja opanowana bo o mały włos nie dostałam zawału
maja12

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x