szo czy można 2 w rodzinie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 paź 2015, 10:43

Mam rodzinę 4 osobową - ojciec - znaczny stopień niepełnosprawności, matka tj. żona i 2 synów pełnoletnich. Jeden syn pobiera szo na ojca, ale jest jeszcze prowadząca oddzielnie gospodarstwo domowe babcia ,a matka tego ojca, która też ma znaczy stopień niepełnosprawności , mieszka w tym samym domu. Moje pytanie czy dugi z synów dla babci to wnuk może ubiegać się o szo. Ta babcie ma tylko jednego syna i on ma orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności. Jak myślicie?
m-ka

Napisano: 16 paź 2015, 12:21

nie mozna
rilcia

Napisano: 16 paź 2015, 13:01

a ja myślę ,że można jeżeli tylko kwalifikują sie z dochodów.
-w rodzinie pierwszego syna będzie on,ojciec i matka
-w rodzinie drugiego będzie on i babcia
Gospodarstwo domowe - wspólne czy oddzielne nie ma tu żadnego znaczenia- skład rodziny określa sie wg. pokrewieństwa
~o~

Napisano: 16 paź 2015, 14:14

Zadaj pytanie z sensem.
Gość

Napisano: 16 paź 2015, 14:15

m-ka pisze:Mam rodzinę 4 osobową - ojciec - znaczny stopień niepełnosprawności, matka tj. żona i 2 synów pełnoletnich. Jeden syn pobiera szo na ojca, ale jest jeszcze prowadząca oddzielnie gospodarstwo domowe babcia ,a matka tego ojca, która też ma znaczy stopień niepełnosprawności , mieszka w tym samym domu. Moje pytanie czy dugi z synów dla babci to wnuk może ubiegać się o szo. Ta babcie ma tylko jednego syna i on ma orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności. Jak myślicie?
Zadaj pytanie z sensem.
Gość

Napisano: 22 paź 2015, 8:50

Zadaję pytanie z sensem - rodzina 4 osobowa ,rodzice i dwóch dorosłych synów nie pracujących , jeden chce szo na ojca (ma już przyznane), drugi na babkę ,czy może?
m-ka

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x