szo dla rolnika - decyzja i skladka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 sie 2017, 19:14

pani złożyła wniosek na szo na ojca jest ubezpieczona w KRUS. Orzeczenie wydano w czerwcu, wniosek do orzecznictwa w kwietniu. Pani na wniosku oświadczyła, że zaprzestała pracy w gospodarstwie od kwietnia. Moje pytania:
macie jakieś dodatkowe oświadczenia, że rolnik zaprzestaje pracy w gospodarstwie? proszę o wzór
oczywiście wyrównuje pani świadczenie od kwietnia?
jak wydam decyzje wysyłam pismo do krus i wiem już bo dzwoniłam że ją ubezpieczą społecznie (zdrowotne kobieta będzie miała przy mężu)co dalej się dzieje? czy ktoś to przerabiał ? jak w programie wprowadzić składki do krus. Prosze o kontakt osoby która to przerabiała tu lub na maila smerfetk@gmail.com
smerfetka1
Praktykant
Od: 29 lip 2016, 9:02
Zajmuję się:

Napisano: 15 sie 2017, 22:34

mi wnioskodawca pisał/a że zaprzestają prace w gospodarstwie rolnym od tego i tego dnia, teraz takie oświadczenie jest we wniosku... wydaje decyzje i informuje petenta że jeśli chce mieć nadal ubezpieczenie w KRUS to musi z decyzja i takim wnioskiem udac sie do KRUsu i oni (KRUS) tam zgłaszają i przesyłają mi informacje że od tego i tego dnia podlega ubezpieczeniua... wtedy ja sobie wbijam w program.... zalezy jaki masz jak Sygnity to jutro w pracy mogę ci napisac jak zrobic:)
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 16 sie 2017, 16:16

kiki88 byłabym bardzo wdzięczna jak mi napiszesz jak wprowadzić składkę do programu- sygnita :))
smerfetka1
Praktykant
Od: 29 lip 2016, 9:02
Zajmuję się:

Napisano: 16 sie 2017, 19:07

napisze ci napisze jutro z samego rana:) dość prosto :)
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 17 sie 2017, 7:48

administracja ----> pakiet narzędziowy ---> dodaj usuń składkę ---> wybierasz rodzaj składki ---> dodajesz jaki okres

aby był krus musisz zaznaczyć w planie wypłat ze KRUS
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem