W jej przypadku przy SZO może być również 'niepodejmowanie zatrudnienia', więc jeśli spełnia kryterium dochodowe i inne przesłanki to może.wiosna1 pisze:czy może pobierać szo
W jej przypadku przy SZO może być również 'niepodejmowanie zatrudnienia', więc jeśli spełnia kryterium dochodowe i inne przesłanki to może.wiosna1 pisze:czy może pobierać szo
Nie musi się wyrejestrowywać, jak jej przyznasz to z decyzją pójdzie do PUP i ją wyrejestrują od daty przyznania świadczenia. Jak przyjdzie to jej powiedz, że dostanie odmowę i niech się odwołuje.Beata** pisze:nie zrezygnowała z zatrudnienia, ale wniosek wzieła. Chciałam zapytać czy musi się wyrejestrować sie z UP,jeśli ja dzis już wiem że nie spełnia też kryterium.Jest zarejestrowana jako bezrobotna.W tym tygodniu ma złożyć wniosek i nie wiem co mam jej powiedzieć jak przyjdzie.
wiosna1 pisze:A czy jeżeli osoba straciła prawo do śp 30 czerwca 2013roku - koniec orzeczenia
teraz
ma nowe orzeczenie od lipca 2013
jest rolnikiem
nie zrezygnowała z pracy
czy może pobierać szo jeżeli złoży oświadczenie, że zaprzestała prowadzenia gospodarstwa rolnego