szo - marnotrawienie kasy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 26 mar 2015, 12:49

Witam. mam oficjalną inf. o nadużywaniu alkoholu przez klienta pobierającego szo. byłem u osoby niepełnosprawnej i to potwierdziła, co jeszcze uczynić aby sprawę szo kierować ku uchyleniu, czy np wezwać tą osobę w celu złożenia wyjaśnień, ale pewnie jak przyjdzie to wszystkiemu zaprzeczy. Czy na podstawie mojej notatki mogę już uchylić?
ensiferum

Napisano: 26 mar 2015, 12:52

jesli marnotrawi kasę to moeżesz dac formę rzeczową a jesli nie opiekuje się osobą na która ma przyznane SZO to wtedy uchylenie
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 26 mar 2015, 13:07

ale czekać na jego wyjaśnienia czy na podstawie tych inf co mam już mogę uchylić - bo tu wchodzi w grę brak opieki i marnotrawienie kasy
ensiferum

Napisano: 26 mar 2015, 13:20

też mam taki przypadek że klient nadużywa alkoholu ale matka jego, którą się opiekuje ostro zaprzecza i się odwoływał i SKO mu i tak przyznało
Madziczek

Napisano: 26 mar 2015, 15:49

wysłac wezwanie niech sie stawi, bądź wysłać pracownika socjalnego, bo masz takie prawo, nich sprawdzi czy sie opiekuje czy faktycznie marnotrawi. W przypadku gdy sie opiekuje ale marnotrawi, wszczęłabym postepowanie o zmianę formy na rzeczową i tyle. Inna sprawa jezeli sie nie opiekuje, ale to zalezy co bedzie sie miało w dokumentach
nina021

Napisano: 26 mar 2015, 15:56

PRACOWNIK SOCJALNY NIECH TU ZADZIALA I ZBADA SYT
Gość

Napisano: 26 mar 2015, 23:05

ja mam to "szczęście" lub nie - że od pewnego czasu jestem 2 w 1. czyli śr i pracownik socjalny. ja tam byłem kobieta jest chora na alzheimera i raz mówi z sensem a raz nie wie gdzie jest ale tak czy siak to jest mała gmina i wszyscy wszystko wiedzą i tak jest jak w temacie i teraz czy np moja notatka służbowa wystarczy do wszczęcia postępowania ku zakończeniu tego świadczenia - może nie na zawsze ale tak na opamiętanie? myślę że w tej całej sprawie biorąc jeszcze resztę rodziny pod uwagę forma rzeczowa nie ma sensu. a temat gościa poza sprawą - prawdopodobnie pójdzie na odwyk.
ensiferum

Napisano: 27 mar 2015, 13:55

podpowiedzcie czy moja notatka służbowa wystarczy do załatwienia sprawy?
ensiferum

Napisano: 27 mar 2015, 16:20

to nie ma byc notaka tylko twoj wywiad srodowiskowy...jesli z niego bedzie wynikalo,ze opieka nie jest sprawowana to uchylasz prawo
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 29 mar 2015, 10:52

ok kb tylko czy wywiad ma sens z osobą chorą na alzheimera?
ensiferum

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x