Witam. mam oficjalną inf. o nadużywaniu alkoholu przez klienta pobierającego szo. byłem u osoby niepełnosprawnej i to potwierdziła, co jeszcze uczynić aby sprawę szo kierować ku uchyleniu, czy np wezwać tą osobę w celu złożenia wyjaśnień, ale pewnie jak przyjdzie to wszystkiemu zaprzeczy. Czy na podstawie mojej notatki mogę już uchylić?
wysłac wezwanie niech sie stawi, bądź wysłać pracownika socjalnego, bo masz takie prawo, nich sprawdzi czy sie opiekuje czy faktycznie marnotrawi. W przypadku gdy sie opiekuje ale marnotrawi, wszczęłabym postepowanie o zmianę formy na rzeczową i tyle. Inna sprawa jezeli sie nie opiekuje, ale to zalezy co bedzie sie miało w dokumentach
ja mam to "szczęście" lub nie - że od pewnego czasu jestem 2 w 1. czyli śr i pracownik socjalny. ja tam byłem kobieta jest chora na alzheimera i raz mówi z sensem a raz nie wie gdzie jest ale tak czy siak to jest mała gmina i wszyscy wszystko wiedzą i tak jest jak w temacie i teraz czy np moja notatka służbowa wystarczy do wszczęcia postępowania ku zakończeniu tego świadczenia - może nie na zawsze ale tak na opamiętanie? myślę że w tej całej sprawie biorąc jeszcze resztę rodziny pod uwagę forma rzeczowa nie ma sensu. a temat gościa poza sprawą - prawdopodobnie pójdzie na odwyk.