SZO, Urząd Pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 26 mar 2014, 14:55

czy osoba która składa wniosek na szo musi sie wyrejestrować z up? bedzie odmowa bo
rejestracja w up 4.01.2013 a orzeczenie ojca z dnia 04,02,2014 opieka faktyczna jest tylko ta roczna rozbierzność nie daje mi spokoju chociaz faktycznie rezygnacja była ze wzgledu na opieke nad ojcem i teraz ten UP jeszcze

moze ktos sie wypowiedziec??? to moje drugie SZO dopiero
~Karolina

Napisano: 26 mar 2014, 15:26

i tak i tak będzie odmowa bo do SZO trzeba rezygnować z zatrudnienia! Rejestracja w PUP nie jest zatrudnieniem
~Monia

Napisano: 26 mar 2014, 15:39

Ja wiem że bedzie odmowa ale czy w związku z tym musi byc rezygnacja z rejestracji w UP bo ta osoba bez ubezpieczenia zostanie o to mi chodzi
~Karolina

Napisano: 26 mar 2014, 15:41

jak Monia - do SZO musi przyjść do Ciebie z świadectwem pracy i to \"rezygnacja ze względu na konieczność opieki\" art. 30 KP - zbieżność rezygnacji z orzeczeniem
~bb

Napisano: 26 mar 2014, 15:43

Ok, ale musze te osobe poinformowac o tym żeby sie wyrejestrowała z Urzedu Pracy pomimo tego ze bedzie odmowa?
~Karolina

Napisano: 26 mar 2014, 15:45

Nie ma czegoś takiego jak rezygancja z zatrudnienia nad chorym tylko nad niepełnosprawnym. Orzeczenie jest z lutego tego roku więc dopiero teraz osoba wymagająca opieki jest niepełnosprawna. Nie musisz wymagać od osoby aby sie wyrejestrowała ponieważ w chwlili jej faktycznej rezygnacji z zatrudnienia osoba wymagająca opieki była najprawdopodobniej chora a nie niepełnosprawna.
~***

Napisano: 26 mar 2014, 15:46

byłabym ostrożna- bo straci ubezpieczenie- uzasadnij, że nie ma rezygnacji z zatrudnienia - brak w dokumentach świadectwa pracy
~bb

Napisano: 26 mar 2014, 15:46

byłabym ostrożna- bo straci ubezpieczenie- uzasadnij, że nie ma rezygnacji z zatrudnienia - brak w dokumentach świadectwa pracy
~bb

Napisano: 26 mar 2014, 15:48

oooooo i o to mi chodziło :) ja wiem że niepełnosprawna (przejezyczenie ze chora) uwzględnie to w decyzji odmownej za pozwoleniem :) Dziekuje *** jak i powyzszym :)
~Karolina

Napisano: 26 mar 2014, 15:52

S. pracy nie ma jest tylko zaswiadczenie od pracodawcy ze zrezygnował z pracy(umowy zlecenie i o dzieł) ze wzgledu na to ze musiał sie zajac ojcem ale ten ojciec dobiero od tego roku ma orzeczenie a opiekun syn od 4-01-2013 jest zarejestrowany w UP bo dzień wczesniej zrezygnował z pracy
~Karolina

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x