ja tez przyznaję wnukomkiki2015 pisze:ja od stycznia przyznałam 3 decyzje na wnuka, jeżeli pracownik socjalny potwierdził fakt sprawowania opieki:)
w komunikacie jest mowa "o osobach zobowiązanych do alimentacji...". Sęk w tym, że zgodnie z art. 129 i następne z KRi) (szczególnie art. 132) wnuk nie jest osobą zobowiązaną do alimentacji/ nie ciąży na nim obowiązek alimentacyjny, gdy są osoby bliższe - dzieci, a więc zgodnie z art. 16a. nie jest uprawniony do SZOkiki2015 pisze:a co z komunikatem z MPIPS z 20 lutego 2015?
wg Ciebie i jakieś części innych nie przysługuje .. wg MPiPS, mojego UW i mojej skromnej osoby .. przysługujeODA pisze:w komunikacie jest mowa "o osobach zobowiązanych do alimentacji...". Sęk w tym, że zgodnie z art. 129 i następne z KRi) (szczególnie art. 132) wnuk nie jest osobą zobowiązaną do alimentacji/ nie ciąży na nim obowiązek alimentacyjny, gdy są osoby bliższe - dzieci, a więc zgodnie z art. 16a. nie jest uprawniony do SZOkiki2015 pisze:a co z komunikatem z MPIPS z 20 lutego 2015?