mąż znaczny na stałe, żona składa na męża, w składzie rodziny jeszcze córka 24 lata studiuje. Dochód wynosi na osobę 642 zł. Co robię źle w sygnity że nie chce mi przyznać???? Pokazuje mi że orzeczenie nieważne i przekroczone kryterium 574 zł....
kasia7 pisze:żonę wprowadzam jako osoba na której ciąży obowiązek alimentacyjny uprawniona do specjalnego zasiłku opiekuńczego, nie mam w systemie małżonka....
nie wprowadziłaś go ? czy program nie widzi ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
mąż wprowadzony jest jako osoba której wniosek dotyczy. Chodzi mi że w osobie ubiegającej się nie ma w systemie "małżonek" i dlatego może nie chce mi przyznać. W składzie rodziny mam 3 osoby, czyli mąż, żona i córka
taki mam komunikat: Z powodu wygaśnięcia orzeczenia o niepełnosprawności lub przekroczenia przez jednego z członków rodziny wieku 25 lat, dochód rodziny (1928,75 zł) w przeliczeniu na osobę (642,92 zł) przekracza wysokość kryterium dochodowego na osobę (574,00 zł), lecz nie przekracza wysokości tego kryterium powiększonego o kwotę równą najniższemu zasiłkowi rodzinnemu (651,00 zł). Czy ma nastąpić kontynuacja decyzji po dniu 2015-01-01 ?
na bank, coś źle wprowadziłaś .. przy szo jest jedno kryterium !
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
najlepiej usuń wszystko i zacznij od nowa .. czasami to pomaga