Szukanie dłużnika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 7:13

Wysłaliśmy pisemko do dłużnika na adres "1" które wróciło z podwójnym awizo. Napisaliśmy do OWD w tej miejscowości o podjęcie działań. OWD odpisał nam że dłużnik tam był zameldowany do 12.12.2013r. i podał nowy adres "2" dłużnika. Pod nowy adres wysłaliśmy pisemko do dłużnika + do OWD o podjęcie działań. Pismo od dłużnika wróciło z adnotacją, że adresat nieznany, OWD odpisał również że taka osoba u nich nie przebywa. Więc napisaliśmy do komornika o ustalenie adresu. Komornik odpisał że miejsce pobytu dłużnika jest adres '1". Podpięliśmy skan od komornika i wysłaliśmy do OWD o podjęcie działań + pismo do dłużnika. Pismo od dłużnika jest awizowane dwa razy, natomiast OWD napisał nam znowu że był tam zameldowany do 12.12.2013r. i podał informację że wystąpili do policji i urzędu gminy i dostali nowy adres "3" i inna miejscowość.

I teraz co? Znowu pisemko na adres "3" do dłużnika i do OWD?
gdzie jest myszka?

Napisano: 17 kwie 2015, 8:11

tak wysłać na adres 3 i wniosek do OWD
asiak

Napisano: 17 kwie 2015, 9:25

Ja nie patrzena adres zameldowania tylko zamieszkania w takich sytuacjach.
Mam kilka dłuzników którzy z róznych powodów nie maja meldunków a zamieszkują np. na terenie mojej gminy.
MARTA II

Napisano: 20 gru 2016, 12:34

proszę o odpowiedź czy OWD szuka adresu dłużnika jeśli podany przez obcogminny OWW jest nieaktualny? czy w tym wypadku się odsyła do OWW, że np pismo wróciło, że dłużnik się wyprowadził?
HelpMeRonda

Napisano: 20 gru 2016, 12:43

Moim zdaniem to w interesie OWW jest ustalenie adresu zamieszkania/pobytu, a nie zameldowaniai tym samym OWD.
Aktualny adres zameldowania może być stosowany pomocniczo, dodatkowo w celu ustalenia OWD.
Adres zameldowania nie zawsze jest zgodny z zamieszkaniem, o czym wiadomo.
GosiaSa

Napisano: 20 gru 2016, 16:22

W pierwszej kolejności jest to w interesie OWW
Fundusz

Napisano: 21 gru 2016, 11:04

no to co mam zrobić? wniosek o podjęcie trafił do mnie z innej gminy zgodnie z właściwością i mi napisali, że przebywa u mnie, ale bez adresu.
HelpMeRonda

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x