NP z zasiłku piel. Zanim wszczęliśmy postępowanie i wydaliśmy decyzje, strona wpłaciła należność. Wydaję decyzję o NP z zaznaczeniem (osnowa??, uzasadnienie??), że należność spłacono z odsetkami??
powinna byc wydana decyzja ustalajaca okres i kwoet swiadczenia nienaleznie pobranego
a takze decyzja zadajaca zwrotu
gdyby strona wpłaciła sw. nienalenie pobrane na dany dzien w pełnej kwocie nienal. pobranej i odsetkami
wówczas wydałabym po wszeciu postepowania o żadaniu zwrotu - decyzje umarzajaca ze wzgledu na zwrotu w dniu ... z ustawowymi odsetkami
jezeli natomiast strona nie spłaciła z odsetkami to ksiegujemy proporcjonalnie i wydajemy decyzjie żądajaca zwrtu brakujacej kwoty z odsetkami
zdążyłam uchylić decyzję i strona zadzwoniła, że chce wiedzieć ile odsetek i ile należności ma do zwrotu po czym pieniądze znalazły się na koncie OPS więc na dzień zwrotu ma wszystko uregulowane ale co teraz dalej z naszym postępowaniem???
@jaruza Moje SKO chce żebym wydawał dwie decyzje (naliczająca i żądająca zwrotu), ale problem polega na tym, że strona wpłaciła kasę z odsetkami na dany dzień (dobrymi na ten dzień), ale moich decyzji jeszcze wtedy nie było. I teraz co? Wydaję decyzję teraz i uznaję że wpłacone odsetki są za niskie i liczę proporcjonalnie to co mam na koncie. Nie bardzo to widzę. Jakieś inne opcje?