szybkie nienależnie pobrane - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 09 sty 2014, 11:26

w jaki sposób można przyspieszyć procedurę?
babeczka bardzo komunikatywna i nawet uśmiechnięta jak na osobę która musi oddać kasę, chce oddać już . jak to zrobić : wszczęcie 7 dni, decyzja uznająca- 14 decyzja żądająca 14 dni to już ponad miesiąc.
~kasia

Napisano: 09 sty 2014, 11:33

może ma ktoś jakiś pomysł?
~kasia

Napisano: 09 sty 2014, 11:46

a może w decyzji ustalającej nienaleznie pobrane \" nie bedzie odwoływała się od decyzji do SKO\"
~wika

Napisano: 09 sty 2014, 11:48

ta to raczej nie można , pokręcone że trzeba dwie decyzję bez tej drugiej dała bym radę
~kasia

Napisano: 09 sty 2014, 11:54

my robimy dwie decyzje. ustalająca i żądająca zwrotu. Tak samo robi ROPS przy nienależnie pobranych, ponieważ SKO zarzuciło
~wika

no to uznaj i zażądaj na jednej i od razu może wpłacać
teoretycznie nie można ale my tak robimy
niech Ci podpisze odbiór osobisty wszczęcia postępowania tego samego dnia co dzien wydania, po 7 dniach robisz decyzję, i od razu może wpłacać
my jak mamy takich klientów to dogadujemy sie tak że wszczęcia nie wysyłamy, czekamy tydzień od wydania i roimy decyzje, po którą zgłaszają się do nas osobiście - wtedy podpisują wszczęcie z datą wcześniejszą i od razu dostają decyzję.
działa to na ich korzyść, bo wtedy odsetki nie lecą
~anilak

my robimy dwie decyzje. ustalająca i żądająca zwrotu. Tak samo robi ROPS przy nienależnie pobranych, ponieważ SKO zarzuciło
~wika

Napisano: 09 sty 2014, 12:02

wika- dzieki za pomoc :) ja też robię dwie bo mi kiedyś SKO uwaliło tak decyzję
anilak- dzięki za pomoc pokombinuje coś żeby było dobrze
~kasia

Napisano: 09 sty 2014, 12:09

prosze :) musisz odczekac te terminy
~wika

Napisano: 09 sty 2014, 12:24

ja w jednym przypadku zastosowałem 108 art po złożyła mi podanie w którym prosiła o szybkie załatwienie sprawy ze wzglegu na ważne jakieś tam sprawy i mogłem zaraz drugą wydać... ;)
~xyzźż

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x