ta pie....... zł za zł - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 27 sty 2016, 12:03

To że mam dość i najchętniej przegryzłam bym komuś (czytaj autorowi pomysłu _) tętnice udową to raczej norma...

...ale powiedzcie mi proszę, czy po tych całych wyliczankach tego dochodu, to to śmieszne coś w postaci tego rozpoczęcia roku szkolnego to mamy wypłacać miesięcznie, mimo iż na dobrą sprawę nie wiemy czy delikwent do szkoły we wrześniu pójdzie?

Czuje że moje zaburzenia psychiczne spowodowane wykonywanej tejże pracy powodują, ze coraz bliżej mi do kaftanów. :?
Krystyna z gazowni

Napisano: 27 sty 2016, 12:05

O boże, ja jestem na skraju zalamania
Nowa1234

Napisano: 27 sty 2016, 12:10

Jeżeli rodzic deklaruje we wniosku ,że w kolejnym roku szkolnym delikwent będzie sie uczyć .... to płacisz dodatek w mini ratkach

Przegryzać tętnicę udową????.... to chyba by było mało przyjemne....a fuuu :?
Proponuje powiesić gościa za j....a :oops: niech troooooche pooodynda :twisted: a potem wymyśli kooooleeeeejną zmianę do ustawy aby to ch...stwo cofnąć :lol: :lol: :lol:
~o~

Napisano: 27 sty 2016, 12:13

Tutaj jest wszystko na ten temat - wyjaśnienia i przykłady przygotowane w Ministerstwie przez osoby z Departamentu, który tworzył to prawo.

https://public.sygnity.pl/forums//viewto ... 20&t=20514
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 27 sty 2016, 12:14

a jeśli okaze sie we wrześniu ze jednak nie poszedł do szkoły to zwraca te ratki ?? bo ja na szkoleniu zrozumiałam że nie :shock: tylko przeliczamy od września bez tego dodatku i dalej płacimy jeśli coś zostało, ale ja nie wiem czy nie mam pomieszania zmysłów, mam ???
a dalej ??

Napisano: 27 sty 2016, 12:16

a dalej ?? pisze:a jeśli okaze sie we wrześniu ze jednak nie poszedł do szkoły to zwraca te ratki ?? bo ja na szkoleniu zrozumiałam że nie :shock: tylko przeliczamy od września bez tego dodatku i dalej płacimy jeśli coś zostało, ale ja nie wiem czy nie mam pomieszania zmysłów, mam ???
To również Ministerstwo wyjaśniło w linku który podałem.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 27 sty 2016, 12:41

...w tym całym syfie, to już mi naprawdę wszystko jedno co będę przegryzać ;)

...a tak na poważnie to dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam i 3majcie się dzielnie :)
Krystyna z gazowni

Napisano: 27 sty 2016, 12:53

no i jak tu czlowieka nie ma trafic szlag :)? napisali jedno(ustawa) a tlumacza ze cos innego...
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 27 sty 2016, 13:28

w załączonym linku, pierwszy przykład dotyczy rodziny 4 osobowej, 2 zasiłki rodzinne, 2 rozpoczęci, 1 dojazd. W przykładzie za okres I-VI wyliczono inną kwotę świadczeń , za VII-VIII inną a za IX-X wyliczono ponownie kwotę za styczeń -czerwiec. Różnica wynika z tego że odjazd liczono w miesiącach I-VI i IX-X. Mam analogiczny przykład na swoim podwórku, zarówno system jak i ja - po szkoleniu policzyliśmy dojazd (63*8):12. Kwotę 42 doliczyłam do pozostałych wyliczeń zasiłków i rozpoczęcia w okresie I-X. Nie wyliczałam osobno wakacji. To w końcu jak to ma być? w tym przypadku miesiące wakacyjne liczę inaczej
nowa3

Napisano: 27 sty 2016, 14:39

Jak już pisałem, poprosiliśmy na wczorajszym spotkaniu Ministerstwo, aby opublikowało wszystkie swoje objaśnienia i przykłady. Mamy nadzieję że tak się stanie.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x