Witam, proszę, wytłumaczcie mi jak krowie na rowie, jak wykazywać dłużników w wierszu 1? Tylko dłużników, którym wierzycielce wydaliśmy decyzje i mieszkają na terenie gminy? A co w przypadku, gdy Pani zrezygnowała ze świadczeń lub się przeprowadziła na inną gminę to my nadal go wykazujemy czy jednak nie...
ja wykazuje tych dłużników dla których jestem OWD i dla tych co ja przyznałam i wypłacam aktualnie świadczenia oraz tych co otrzymałam z innych ośrodków wnioski o przeprowadzenie działań. Jeżeli chodzi o wierzycielki, które rezygnują ze świadczeń z fa i nie pobierają to ja tych dłużników nie wykazuje no chyba, ze rozpoczęłam wobec tych dłużników jakież działania to ich jeszcze wykazuje.
Witam. Mam takie objaśnienie, gdzie napisano, że: "w części F w wierszach 1, 1.1, 1.2 i 1.2.1 wykazuje się dłużników, dla których gmina jest organem właściwym dłużnika w rozumieniu ustawy".
ja liczę tylko tych co jesteśmy dla nich OWD( zamieszkały dłużnik na terenie naszej gminy )tj:
- według wypłaconych świadczeń z FA w danym miesiącu ( ale tylko tych wierzycielek których dłużnik mieszka na terenie NASZEJ GMINY !!!)
- według przysłanych do NAS wniosków o podjęcie działań (...) z innych gmin
a jeśli np. w lutym uzyskamy informację że dłużnicy nie mieszkają na terenie naszej gminy bo: są za granicą, w zakładzie karnym lub pod wskazanym adresem nie mieszka - to od marca pomniejszacie ilość dłużników?
Ciągle mam problem z tą tabelą. W sprawozdaniu jest informacja, że wykazujemy liczbę dłużników miesięcznie. Jeśli w miesiącu styczniu wydałam np. 4 nowe decyzje i dostałam dwa wnioski z innej gminy to wykazuję 6 dłużników czy dodaję jeszcze do tego liczbę dłużników z grudnia?