TAKA RZECZ MI SIE DZIEJE W EMPATII - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 25 maja 2016, 11:22

wniosek o ZR dochód tylko z gospodarstwa rolnego. U mężczyzny jest ok z dochodami natomiast z kobieta jest problem....
1. Pierwsza weryfikacja w ZUS pokazuje okres od stycznia I do XII 2014 ubezpieczenie jako pracownik od 1999, 0,00 zł składek zdrowotnych i US pokazuje ze sie nie rozliczała w 2014 r.
2. Druga weryfikacja pokazuje mi okres od I do V 2014 chociaz zaznaczyłam ze ma byc do XII i znowu ubezpieczenie jako pracownik od 1999, 0,00 zł składek zdrowotnych i US pokazuje ze sie nie rozliczała w 2014 r.

Kobieta deklaruje ze ona od lat nie pracuje i nie rozlicza sie z urzedem skarbowym.
julka@@

Napisano: 25 maja 2016, 11:31

czy bazować na zaświadczeniu o braku dochodu i brac pod uwage tylko dochód z g. rolnego?
julka@@

Napisano: 25 maja 2016, 11:37

u mnie też jest problem z Us wiem ,ze Pan pracował , składki ok a z MF jest brak dochodu. Występowałam do US o wysłanie zaświadczenia , chyba jest coś ze systemem
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 25 maja 2016, 11:41

ab83 pisze:u mnie też jest problem z Us wiem ,ze Pan pracował , składki ok a z MF jest brak dochodu. Występowałam do US o wysłanie zaświadczenia , chyba jest coś ze systemem
no własnie mam kolejny problem....jeszce raz zweryfikowałam pana i wyskoczyłmi dochód za 2014 r. i z ZUSu że był ubezpieczony do stycznia 2015 r.....oszaleje tu...
A powiedz jak wystepujesz z wnioskiem do urzedu to liczysz sobie czas na wydanie decyzji od momentu jak wpłynie ci odpowiedz?
julka@@

Napisano: 30 maja 2016, 11:29

Jeżeli uciekają mi terminy to mamy możliwość przedłużenia sprawy. Z art 36 kpa ,zawiadamiam tym stronę i ustalam z kierownikiem termin rozpatrzenia jezeli us mi nie dostarcza w miare szybko. Powiem tak pierwszy raz występowałam teraz do us jezeli mamy dostępność przez empatię ,nie wiem jak szybko mi odpiszą. Strony jeszcze nie zawiadamiałam, Zus przesyła niezwłocznie. Czekam
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x