Taka sytuacja ... spłata podwyżki alimentów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 20 maja 2014, 13:19

Jestem organem właściwym wierzycielki od kwietnia, a teraz muszę wydać jej decyzję wyrównującą podwyższenie alimentów za okres od września 2013 r. do marca 2014 r. ( W tym okresie pobierała w innym GOPS ale się przeprowadziła). To moja pierwsza taka sprawa - czy ktoś życzliwy mógłby przesłać mi wzór takiej decyzji [email protected] . Będę baaaaaaardzo wdzięczna za pomoc.
Helenka

Napisano: 21 maja 2014, 7:35

Może dziś ktoś się ulituje i pomoże ... ?
Helenka

Napisano: 21 maja 2014, 12:37

Czy nie miał nikt takiej sytuacji ?????? :?: :roll:
Helenka

Napisano: 21 maja 2014, 13:45

To zależy w jakim miesiącu został wydany wyrok, ja wyrównuje tylko od miesiąca w którym nastąpiła zmiana zgodnie z art. 29 czyli miesiąca, w którym wydano wyrok. moje SKO to potwierdza. Nie powinno się wyrównywać np. 6 miesięcy wstecz jeśli wyrok jest np z kwietnia.
mko

Napisano: 21 maja 2014, 14:52

bzdura
wyrównujemy od miesiąca w którym nastapiła zmiana wysokości alimentów

Art. 29. 1. Zmiany w wysokości świadczeń z funduszu alimentacyjnego na skutek zmiany wysokości zasądzonych alimentów dokonuje się po wpływie tytułu wykonawczego do komornika sądowego prowadzącego postępowanie egzekucyjne od miesiąca, w którym nastąpiła zmiana wysokości zasądzonych alimentów.
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 22 maja 2014, 8:27

Ok, to wszystko rozumiem i też tak robię, ale problem jest w tym, że ja mam zrobić podwyżkę od września do marca 2014, a ta kobieta pobiera u mnie FA od kwietnia 2014 r. bo dopiero się do mnie przeprowadziła. Wydałam decyzję od kwietnia na FA - standardowo. A teraz muszę wydać jakąś decyzję wyrównującą spłatę podwyższonych alimentów za okres (wrzesień - marzec) w którym ta kobieta u mnie nie pobierała FA, bo mieszkała gdzieś indziej. A takiej decyzji nigdy na oczy nie widziałam :( Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc
Helenka

Napisano: 22 maja 2014, 8:36

robisz na takiej takiej samej decyzji jak "swoją podwyżkę" tylko zamiast swojej zmieniasz decyzje poprzedniego OPSu
a w systemie musisz zrobić tzw. bilans otwarcia - tutaj juz tylko informatycy (twórcy programu) Ci pomogą
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x