Jesli ktoś chce się opierać tylko na stawce podawanej przez zakład energetyczny to jaki jest sens brania faktury od klienta ? Trzeba wyliczyć samemu rzeczywiste zużycie 1kwh.
stawka dzienna
energia elektryczna + skł.zmienny stawki siec. + st.jakość opł.system = ...... x 23 % = ........
i teraz ......... + .......... = rzeczywiste zużycie stawki dziennej
stawka nocna tak samo
energia elektryczna + skł.zmienny stawki siec. + st.jakość opł.system = ...... x 23 % = ........
i teraz ......... + .......... = rzeczywiste zużycie stawki nocnej
rzeczywiste zużycie stawki dziennej + rzeczywiste zużycie stawki nocnej : 2 = stawka 1kwh
JA napisz mi jakie wartości dodajesz po tym jak pomnożyłam wynik razy 23 % i pózniej co plus co = rzeczywiste zuzycie stawki. Bo widze fajny sposób a własnie mam na tapecie policzyć G12.
Kurcze chciałam wyliczyc kwh z fakturu po raz pierwszy mam G12 i nie wiem jak . Fajny przykład podała JA ale kurcze nie wiem co z czym sie na koncu dodaje i poległam. A poza tym mam jeszcze takie zonka ze wartości netto mam zerowe i ilośc to chyba są zuzyte godziny tez jest zero. I nie wiem teraz co robic. Babka od niedawna tam wynajmuje i lolak stał pusty wiec stad te zerowe wartości. Mam przyjąc zero kwh.? Pomóżcie!!!
~olka82 wykropkowane wartości musisz zrobić tak jak podane jest.
stawka dzienna np:
energia elektryczna + skł.zmienny stawki siec. + st.jakość opł.system = 0,5267 x 23 % = 0,1211
i teraz 0,5267 + 0,1211 = 0,647,8 to jest Twoje \"rzeczywiste zużycie stawki dziennej\"
i tak samo obliczasz stawkę nocną
i teraz ......... + .......... = rzeczywiste zużycie stawki nocnej
rzeczywiste zużycie stawki dziennej + rzeczywiste zużycie stawki nocnej : 2 = ........... stawka 1kwh którą wklepujesz do systemu