ten pażdziernik - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 30 sie 2015, 6:44

podanie o z. okr. wpłynie np. 4 września, wywiad przeprowadzę np. 10 - tego, czy nie mogę zasiłku na m- wrzesień przyznać decyzją we wrześniu/ stara podstawa/ np.12 września a 1 X wydać decyzję przyznającą z. okr. od X z nowa podstawą oczywiście, m- c nie minie, wywiad tez , mogę poprosić nawet o dokumenty za wrzesień, myślę jak sobie ułatwić robotę, ponieważ będzie jej co niemiara, co Wy na to?
Jo.Da.

Napisano: 30 sie 2015, 13:15

Coś mi nie pasuje mi aby wydawać dwie decyzje dla jednego wywiadu tylko dlatego, że zmienia się kryterium. U nas robimy okresowy na wrzesień a w październiku ruszamy wszystko z nowym kryterium. Tylko przy rodzinach, które otrzymują zasiłek rodzinny będziemy rozpatrywać na ile im dać z. okresowy, bo w listopadzie zmiana wysokości rodzinnego. Przeliczymy w październiku czy dochód przekroczy 10% (już po planowanej podwyżce rodzinnego) i jeśli tak nie będzie to zawnioskujemy z. okresowy do końca grudnia.
Gość

Napisano: 30 sie 2015, 17:39

ale przecież mam pełne prawo wydać decyzje po m-cu od złożenia wniosku, a więc jak wówczas postąpić, wydaję decyzje w X, a pomoc przyznaję od września
Jo.Da.

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x