termin wydania decyzji - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 wrz 2016, 14:27

Mam pytanko.
Czy zapis w ustawie, że "dla wniosków złożonych w sierpniu termin ustalenia uprawnień do świadczenia i wypłata nastąpi do końca października"
Zwalnia mas z obowiązku wydania decyzji w ciągu 30 dni od złożenia wniosku?
Rozumiem,że w sprawie wniosku złożonego 1 sierpnia muszę wydać decyzję do końca października.
Pomóżcie, proszę.
koniczynka

Napisano: 08 wrz 2016, 14:54

Pomóżcie, proszę, bo już zgłupiałam, a terminy uciekają.
koniczynka

Napisano: 08 wrz 2016, 18:19

Proszę.
To mój pierwszy okres zasiłkowy i wszystko robię sama.
Wiem, że najlepiej wydać decyzję w 30 dni, ale ja się zwyczajnie nie wyrabiam. Nie mam też podstaw żeby przedłużyć postępowanie w sprawie wydania decyzji. Jedyne co może mnie uratować to ten zapis w ustawie, ale nie wiem czy dobrze go interpretuję :(
koniczynka

Napisano: 08 wrz 2016, 19:23

Ci którzy złożyli wnioski w sierpniu, muszą dostać w październiku. Reszta może poczekać ;)
krecik_86

Napisano: 09 wrz 2016, 7:03

podbijam jestem w ifdentycznej sytuacji, mój pierszwszy zasiłkowy i na fa i ś w co ja sie wpakowałam??//Wychodza kwiatki, niestety ale odnośnie decyzji, mam wnioski złozone na fa i ś we wrześniu rozumiem ,że ten co złożył wniosek 1 września decyzje wydaje do 29 września tak mi sugerowano,
Postepowanie z fa wydaje dec. czekam 2 tyg. i dopiero info do dłuznika i od razu do innego mopsu i przyłączenie do komornika?? Proszę podpowiedzcie nie chce popełnić strasznych błędów.
A jeżeli jeszcze na stary zasiłkowy jes podwyższenie to tez do dłuznika i kolejne przyłączenie do komornika ? czy pozostaje to co było wysłane w pażdzierniku przez koleżankę.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 10 wrz 2016, 8:27

koniczynka pisze: Zwalnia mas z obowiązku wydania decyzji w ciągu 30 dni od złożenia wniosku?
Z taką znajomością procedury postępowania administracyjnego nie zajdziesz daleko.
Slim Fast

Napisano: 10 wrz 2016, 8:35

ab83 pisze: tak mi sugerowano,
Żeby tak Ci czegoś innego nie zasugerowali.Z takim podejściem będą się z Tobą dłużnicy bawić.
Slim Fast

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x