termin zawarcia umowy AS 2017 przełom roku
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
termin zawarcia umowy AS 2017 przełom roku
czy na wnioski złożone w tym roku należy zawrzeć umowe jeszcze w tym 2017 r? czy mozna w styczniu?
- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: termin zawarcia umowy AS 2017 przełom roku
Można spokojnie w styczniu zawierać. Miałam ten sam problem (chyba rok temu) i pytałam w PFRON-ie, zresztą temat tutaj też był poruszany.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
a może znajdziesz na to pytanie odpowiedź? teraz pytaliśmy w oddziale i powiedzieli, ze umowy w tym roku należy podpisać, a rozliczyć do 15 kwietniaPCPR-Trz pisze:Można spokojnie w styczniu zawierać. Miałam ten sam problem (chyba rok temu) i pytałam w PFRON-ie, zresztą temat tutaj też był poruszany.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: stanowisko do spraw rehabilitacji społecznej - wypłata dofinansowań ze środków PFRON
- Kontakt:
Dostaliśmy z naszego oddziału w listopadzie pismo z którego można wywnioskować, że umowę można zawierać w następnym roku.
- Załączniki
-
2017_11_02_MOPS_Radom_As_O.pdf
- (71.93 KiB) Pobrany 23 razy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
nam w oddziale powiedzieli, że do konca roku, ale , że tych wniosków i umów jest duzo napisałam do Warszawy i mam odpowiedz, że nie ma takiej konieczności. Przeciez sama możliwość przywrócenia terminu na złożenie wniosku daje możliwość przyjmowania ich nawet w styczniu i zawierania umów po nowym roku.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
ola1984 pisze:nam w oddziale powiedzieli, że do konca roku, ale , że tych wniosków i umów jest duzo napisałam do Warszawy i mam odpowiedz, że nie ma takiej konieczności. Przeciez sama możliwość przywrócenia terminu na złożenie wniosku daje możliwość przyjmowania ich nawet w styczniu i zawierania umów po nowym roku.
a można prosić tę odpowiedź w pdf?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny samorząd
- Kontakt:
Tomasz1981 pisze:ola1984 pisze:nam w oddziale powiedzieli, że do konca roku, ale , że tych wniosków i umów jest duzo napisałam do Warszawy i mam odpowiedz, że nie ma takiej konieczności. Przeciez sama możliwość przywrócenia terminu na złożenie wniosku daje możliwość przyjmowania ich nawet w styczniu i zawierania umów po nowym roku.
a można prosić tę odpowiedź w pdf?[/quote
dołączam się do prośby

- PCPR-Trz
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wydział Analiz i Programowania Warszawa, dnia 14 stycznia 2016 r.
Szanowna Pani,
w odpowiedzi na zapytanie kierowane drogą elektroniczną na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych uprzejmie informuje, że dokumenty programowe nie wskazują obligatoryjnego terminu zakończenia zawierania umów dofinansowania i wypłaty środków finansowych PFRON przekazanych na realizację programu w danym roku. Z tego punktu widzenia, możliwość wykorzystania limitów środków finansowych PFRON istnieje do dnia złożenia przez samorząd powiatowy sprawozdania z realizacji programu w danym roku (obecnie, najpóźniej do dnia 31 stycznia roku następującego za danym rokiem realizacji programu) – o ile zawarte umowy oraz wypłaty będą ujęte w tym sprawozdaniu.
Z poważaniem
Małgorzata Poręba
Wydział Analiz i Programowania
Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych z siedzibą w Warszawie, Al. Jana Pawła II 13, 00-828 Warszawa. Dane są przetwarzane wyłącznie w celu ustosunkowania się i udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani korespondencję, jak również w celu archiwizacji. Przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do udzielenia Panu/Pani odpowiedzi.
Szanowna Pani,
w odpowiedzi na zapytanie kierowane drogą elektroniczną na adres: [email protected] w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych uprzejmie informuje, że dokumenty programowe nie wskazują obligatoryjnego terminu zakończenia zawierania umów dofinansowania i wypłaty środków finansowych PFRON przekazanych na realizację programu w danym roku. Z tego punktu widzenia, możliwość wykorzystania limitów środków finansowych PFRON istnieje do dnia złożenia przez samorząd powiatowy sprawozdania z realizacji programu w danym roku (obecnie, najpóźniej do dnia 31 stycznia roku następującego za danym rokiem realizacji programu) – o ile zawarte umowy oraz wypłaty będą ujęte w tym sprawozdaniu.
Z poważaniem
Małgorzata Poręba
Wydział Analiz i Programowania
Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych z siedzibą w Warszawie, Al. Jana Pawła II 13, 00-828 Warszawa. Dane są przetwarzane wyłącznie w celu ustosunkowania się i udzielenia odpowiedzi na Pana/Pani korespondencję, jak również w celu archiwizacji. Przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych jest dobrowolne, jednakże niezbędne do udzielenia Panu/Pani odpowiedzi.
Oprócz termin zawarcia umowy AS 2017 przełom roku - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
dofinasowanie w Aktywnym samorządzie a PIT8c
Darta dużej rodziny - przeliczyć czy zwiększyc dodatek
Sprawozdanie AS z II transzy 2017 rok
Nie przyszedł się rozliczyć, nie odbiera telefonu
przywrócenie terminu a karencja
zwrot weksla in blanko przed terminem
Aktywny samorząd na 2018 rok
Aktywny Samorząd Mod II studia podyplomowe
Czy mógłby ktoś udostępnić wzór umowy na Moduł II
Moduł II - rozliczenie studentów
zawieranie umowy dofinansowania
umowa refundacja prawo jazdy kat. B
Czy wiecie coś o zmianach w AS na rok 2018
skierowanie na wizytę do eksperta PFRON
dodatkowe zapotrzebowanie na środki
Obsza C Zadanie nr 3 i 4 (koszty dojazdu)