TOM czyste powietrze -mężatka na oświadczeniu że w separcji nieformalnej - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 23 paź 2023, 21:09

Hawcia pisze: Przez lata pracowałam w UM od niedawna nasze zadania są w MOPS - nie miałam wiedzy pracowników socjalnych.
Bardziej chodziło mi o tę część wpisu, no ale jak już wypiłeś do mnie...
de Charette pisze:
23 paź 2023, 7:45
xd
dla beki to jest twój wpis. Twoje postępowanie administracyjne zaczyna się na przyjęciu wniosku a kończy na wydaniu zaświadczenia.
.... to niestety, muszę Ci powiedzieć, że nie Ty będziesz przeprowadzał u mnie kontrolę i nie Ty jesteś wyznacznikiem tego jak będę prowadził postępowanie administracyjne i co będę wymagał od stron w postępowaniu dowodowym.

Ja rozumiem, że większość z Was ma w poważaniu, co Wam tam ludzie w tych wnioskach oświadczą, chcecie mieć święty spokój, jak najszybciej załatwić sprawę.

Ale nie tędy droga, chcesz mieć święty spokój idź na taśmę produkcyjną, ale na litość Boską eliminujcie przynajmniej te osoby które w perfidny sposób chcą Was oszukać, bo wiedzą, że i tak im nic nie grozi, bo urzędnik ma wyjebane na to co sobie napisze we wniosku ;) taka mała dygresja
Pan $ocjal
Stażysta
Od: 10 paź 2022, 21:24
Zajmuję się: Ogólnie wszystko

Napisano: 24 paź 2023, 7:44

Pan $ocjal pisze:
23 paź 2023, 21:09
ale na litość Boską eliminujcie przynajmniej te osoby które w perfidny sposób chcą Was oszukać, bo wiedzą, że i tak im nic nie grozi, bo urzędnik ma wyjebane na to co sobie napisze we wniosku ;) taka mała dygresja
Sorry ale na chorobę mamy sobie daremny trud zadawać który niczym nie owocuje a jedynie psuje relacje na wsi z ludźmi. Kiedyś też młody byłem i głupi ale się wyleczyłem z tego. Przykład:
Wnioskodawca fałszował podpisy oświadczeń pod odpowiedzialnością karną własnego męża. Machina ruszyła, zeznania, zabezpieczenia dokumentów. Sprawa poszła dalej i co? I umorzenie z prokuratury przychodzi xD
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 24 paź 2023, 7:50

Panie Socjal:
jakie masz kompetencje podważać skład rodziny? Do łózka im wejdziesz? Monitoring założysz? Mają obowiązek formalnego zakończenia swojego wniosku? A może mają obowiązek zasądzenia od siebie alimentów?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 24 paź 2023, 8:51

Pan $ocjal pisze:
23 paź 2023, 21:09
Ale nie tędy droga, chcesz mieć święty spokój idź na taśmę produkcyjną, ale na litość Boską eliminujcie przynajmniej te osoby które w perfidny sposób chcą Was oszukać, bo wiedzą, że i tak im nic nie grozi, bo urzędnik ma wyjebane na to co sobie napisze we wniosku ;) taka mała dygresja
ale to się nie da.... przynajmniej w postępowaniu o zaświadczenie CP. W prawie administracyjnym nie obowiązuje zasada "co niezakazane to dozwolone". Tu jest dozwolone tylko to na co jest przepis. Skoro ustawodawca nie dał nam narzędzi do weryfikacji to nie nasza wina.
A od lat widzę na forum, że ludzie ze "skrzywieniem" socjalnym próbują wykorzystywać wiedzę i narzędzia z PS bez uprawnień w innych postępowaniach, stricte dokumentowych. A nie mają prawa tego robić.

Jak napisałem gdzieś wcześniej - albo przyjmujesz bez dyskusji albo piszesz do prokuratury zawiadomienie o 233kk. Wszystko inne wystawia ciebie na 231kk.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x