wyrok byl nieprawomocny a ona oswiadczyla,ze nic nie dostala - i tego sie trzymaj ja licze alimenty z wyroku jesli ktos nie ma zaswiadczenia od komornika w przypadku kiedy nie otrzymal tyle ile powinien, ale nie w przypadku kiedy wyrok zasadzajacy uprawomocnil sie po roku bazowym... a sa tacy, ktorym wystarcza samo oswiadczenie strony,ze nie otrzyamla alimentow w roku bazowym nawet jak byl prawomocny i nie bylo egzekucji u komornika
kb a mozesz mi wyjasnic bo nie bardzo sie orientuje... na tych wyrokach pisze - uprawniaja do egzekucji i sa natychmiast wykonalne to nie to samo co prawomocne?
no nie , to samo to to nie jest:) prawomocny jest wtedy gdy minie 21 dni od jego wydania i w tym czasie nikt nie wniosl od niego odwolania (przynajmniej tak mi sie wydaje:))
a klauzule natychmiastowej wykonalnosci nadaje sie jeszcze pzred uprawomocnieniem,zeby taki wyrok mogl podlegac egzekucji
kb bo ja chyba zle to napisałam..ten wyrok z marca to byo POSTANOWIENIE O ZABEZPIECZENIU ALIMENTÓW a potem dopiero wyrok w listopadzie od którego facet sie odwolal...i wtedy zmniejszyli alimenty