??????????????????????????????????? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 30 cze 2015, 13:44

Na chwile sobie w mojej gminie zamieszkał dłużnik , policja go znalazła , jest osadzony ,sąsiednia gmina to gmina wierzycielki .Gdy jeszcze mieszkał u na /3 mies./ wysylalam wezwania na wywiad - 2 ! za każdym razem wezwanie wrociło z adnotacja " nie odebra ł w terminie " Kochani !!! Prosze powiedzcie co robicie w takich wypadkach, co ja mam dalej robić
???????????????????????????????????????????????????????????????
SAJGONKA

Napisano: 30 cze 2015, 13:52

Jeśli wiesz, że poszedł do sanatorium występujesz o zaświadczenie ażeby wiedzieć do kiedy w nim będzie. Kiedy owy papierek już dostajesz odpisujesz do organu właściwego wierzyciela, że nie było możliwe przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego ponieważ dłużnik przebywa w ZK/AŚ. Do pisma dołączasz uwierzytelnioną kserokopie zaświadczenia z sanatorium.
MZv2

Napisano: 30 cze 2015, 14:03

Mam z aresztu zaświadczenie od kiedy osadzonny i że nie pracuje odpłatnie ...... I co organ z tą wiadomością ma zrobic ? Bo sobie wyobrażam że sama dostaję analogiczną wiadomość jako organ wlasciwy wierzyciela Czy to w porządku ? przecież oni także nie są OWD dzieki że się odezwalwś
SAJGONKA

Napisano: 30 cze 2015, 14:43

Prosze !!!! Czekam !!!! Co robicie w takim przypadku ?
SAJGONKA

Napisano: 30 cze 2015, 14:47

Odpisujesz do OWW, ze dłuznik jest osadzony w związku z czym nie możesz podjąć działań. Dołącz kserokopię z ZK obitą "za zgodność" i tyle
cizi

Napisano: 01 lip 2015, 8:00

Na razie czekasz jak dłużnik wyjdzie to można zadzwonić do aresztu i zapytać jaki podał adres zamieszkiwania (choć lepiej wystąpić pisemnie). Jeśli adres jest u ciebie to podejmujesz działania, a jeśli przeniósł się gdzieś indziej wysyłasz tylko informacje do OWW bo potem znowu przyślą ci wniosek o podjęcie działań.
MZv2

Napisano: 01 lip 2015, 8:24

Najbardziej odpowiada mi podpowiedź CIZI ,,,,, ale czy moge tak ? Dawno kontroli z FAL nie mieliśmy.....
SAJGONKA

Napisano: 01 lip 2015, 8:59

Jeszcze czekam Im wiecej pomocy tym.......więcej watpliwości ...szkoda że o wielu sprawach musimy sami decydować...
SAJGONKA

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x