totalna maskra - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 12 gru 2016, 10:43

wniosek przesłany przez bank w kwietniu mylnie do nas zamiast do gminy, nie rozpatrzony, nie przekierowany dalej, strona poinformowana telefonicznie że powinna złożyć do gminy teraz pan się rzuca że chce kasę od kwietnia, podobno nie wiedział ze ma złożyć w gminie, co zrobić ?? ja wybrnąć błagam o pomoc
`miśkA

Napisano: 12 gru 2016, 10:52

co to znaczy "do nas zamiast do gminy"
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 10:54

No przekazać wniosek zgodne z właściwością. Lepiej późno niż wcale...
Jagoda12345

Napisano: 12 gru 2016, 10:58

przyszło do ops mialo byc do gops, to jest już grubo po terminie na pewno można to odesłać tak po prostu jakie będą konsekwencje proszę o porade
`miśkA

Napisano: 12 gru 2016, 11:28

`miśkA pisze:przyszło do ops mialo byc do gops, to jest już grubo po terminie na pewno można to odesłać tak po prostu jakie będą konsekwencje proszę o porade
ty to MUSISZ przekazać do organu właściwego. A ten Pan ma termin zachowany i jak mu przysługuje to powinni wyrównać od kwietnia.
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 12 gru 2016, 11:31

czy zwykłe przekazanie czy jakieś konkretne? pismo proszę o pomoc nie mamy prawnika i sama już nie wiem osiwiałam w 3 minuty, dodam ze Pan powiedział ze jemu się te pieniądze należą mimo że ich nie potrzebuje "ale dla zasady nas uwali" cokolwiek to znaczy
`miśkA

Napisano: 12 gru 2016, 11:49

No to jest Wasz błąd, a nie tego Pana
Gość

Napisano: 12 gru 2016, 11:56

Prawdziwa "masakra" 8-)
Zadzwoń do tego właściwego ośrodka i wyjaśnij sytuację, przekaż im i tyle.
Co tu się rozwodzić więcej, zrobiłaś spory błąd ale nikt Cię o głowę nie skróci, no chyba, że ten Pan :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 12 gru 2016, 11:59

nasz błąd tak zgodzę się aczkolwiek był poinformowany telefonicznie ze powinien złożyć wniosek w gminie, nie ulega wątpliwości że zawaliłyśmy, ale kazdy wie jak wyglądał kwiecień, moje pytanie: czy jak teraz odeślę to gmina mu to wyrówna czy nie? jaka procedura konkretnie ? dla mnie to masakra nigdy mi się nie zdarzają takie rzeczy staram się pilnować dokumnetów
`miśkA

Napisano: 12 gru 2016, 12:05

Winna wypłacić.
Normalnie wygląda a jak ma wyglądać?
Wysyłasz, rozpatrują, decyzję wydają i wypłacają.
Z telefonicznymi informacjami należy być ostrożnym i mimo wszystko na wierzchu takie sprawy trzymać.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x