trochę tu trochę tam - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 04 cze 2014, 7:18

Mam wniosek na ZDO Pani która trochę mieszka u nas z rodzicami a trochę w innej gminie w miejscu stałego meldunku z mężem. wcześniej przyznano jej świadczenie pielęgnacyjne bo podała adres zamieszkania nasz ale od przyznania nie odebrała tam żadnego pisma. Wszystko odbierali rodzice. Teraz złożyła wniosek o ZDO wpisała adres innej gminy ale zaznaczyła że może wpisać też z naszej gminy bo przebywa i tu i tam.
Co z tym wnioskiem przekazać czy rozpatrzyć u nas bo świadczenie było u nas. Nie dogadam się z kobietą w sprawie zamieszkania.
julka22

Napisano: 04 cze 2014, 7:36

Złożyła Ci z innym adresem?
Piszesz pismo przewodnie i do organu właściwego pocztą wysyłasz.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 cze 2014, 8:36

Tak planuję ale boję się że jak prześlę to ona pójdzie tam i złoży oświadczenie że mieszka u nas - już miałam taki przypadek że Pani zmieniała zdanie w zależności od urzędu i akta wędrowały z powrotem.
A do tego twierdzi że przy składaniu wniosku o Świadczenie pielęgn. była w tamtym urzędzie i kazali jej złożyć u nas i dlatego nasz adres był we wniosku.
julka22

Napisano: 04 cze 2014, 8:39

Może ma ktoś pomysł jak sprawdzić jej miejsce zamieszkania? Rodzice zawsze potwierdzą że jest u nich.
julka22

Napisano: 04 cze 2014, 9:13

Też miałem tak, ale oczywiście informowałem stronę, że jak okaże się, że mieszka tam to tu nienależność powstanie i będzie zwrot, odsetki itp.
Tą informacją Pani zajęła jednoznacznie stanowisko propos swojego zamieszkania ;)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 04 cze 2014, 9:22

Dzięki
Pani ma się zjawić w tym tygodniu i też tak zrobię. Niech się określi.
julka22

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x