Trudna Sprawa cofnięte alimenty. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 02 paź 2018, 8:02

Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc w takiej sprawie. Fundusz płacony na podstawie zabezpieczenia powództwa przez dwa lata. Przeprowadzone postępowanie wobec dłużnika. Między innym zabrane prawo jazdy. W kwietniu odbyła sie docelowa rozprawa na której sąd postanowił cofnąć alimenty mojej dłużniczce a zasądzić ( na bieżąco) mojemu wierzycielowi. Co z prawem jazdy bo jak można sie domyślać właśnie wpłynął do mnie wniosek dłużniczki o zwrot.... co mam zrobić? wydać postanowienie o odmowie? czy decyzję? poprosić o odwołanie do SKO... bo nie mam pomysłu na podstawę prawną do oddania... Zeby było śmieszniej .. pytałam p. Wardacha on twierdził bardzo pokrętnie że zwrócić.. ( podstawę przemilczał), natomiast P. Mazurkiewicz twierdzi, że nie można zwrócić... ( bez głębszego uzasadnienia).. Ludzie ratujcie...
EmWu
Stażysta
Od: 22 lis 2017, 12:21
Zajmuję się: Inspektor wszystkich PLUSÓW.

Napisano: 03 paź 2018, 14:35

można by wystąpić o uchylenie decyzji orzekającej o zatrzymaniu prawa jazdy powołując się na utratę statusu dłuznika alimentacyjnego. Dłużnik alimentacyjny to osoba zobowiązana do alimentacji na podstawie tytułu wykonawczego więc skoro zabezpieczenie zostało uchylone to już nie jest zobowiązana do alimentacji a tym samym statusu dłuznika alimentacyjnego już nie ma.
M&M123
Stażysta
Od: 13 kwie 2017, 13:37
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x