trudna sprawa z koordynacją, pomóżcie - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 mar 2018, 8:52

Pani złożyła wniosek w 04.2016 w innym ośrodku. Wysłali do ropsu. Pod koniec marca 2017 pani złożyła wniosek u nas, a w ten dzień przesłali nam dokumenty z tamtego ośrodka. my tamten wniosek też przesłaliśmy do ropsu. Na początku kwietnia 2017 pani napisała nam rezygnację(po 10 dniach mieszkania na terenie naszej gminy), bo się przeprowadziła znów do tamtej miejscowości. O tym fakcie poinformowaliśmy rops. Pani poprosiła, aby wniosek od nas przesłać do tamtej miejscowości. Przesłaliśmy. Niedawno dostaliśmy odpowiedź z rops, że nie zachodzi koordynacja. Rozmawiałam z panią i powiedziała, że nie dotarło do niej pismo, że nie mieszka u nas już taka osoba. Kazała nam przekazać to pismo do tamtej miejscowości bo im takiego pisma nie wysłali. Tamten ośrodek wypłacił pani do końca lutego i od kwietnia, a za marzec nie. Kto powinien wypłacić kasę za marzec?
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 01 mar 2018, 9:36

tamten Ośrodek.
Pijesz kawę
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 mar 2018, 10:22

też tak uważam, a z tamtego ośrodka uważają, że my mamy wypłacić bo wtedy mieszkała u nas
Natalia.św
Starszy referent
Od: 13 mar 2017, 13:16
Zajmuję się: Św

Napisano: 01 mar 2018, 16:23

moim zdaniem organ właściwy ze względu na aktualne miejsce zamieszkania
a jak np masz nowe orzeczenie i pani do wczoraj mieszkała w gminie x a od dziś czyli np od dnia wydania orzeczenia mieszka u ciebie
przyznajesz od dnia złożenia na komisje i nie patrzysz czy mieszkała czy nie
ja miałam dziewczynę która mieszkała u mnie sprawa w rops bo mąż był jeszcze za granica w między czasie się przeprowadziła do innej gminy ale wszystko płaciła tamta gmina a nie ja np za okres kiedy mieszkała u mnie
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x