Pani złożyła wniosek w 04.2016 w innym ośrodku. Wysłali do ropsu. Pod koniec marca 2017 pani złożyła wniosek u nas, a w ten dzień przesłali nam dokumenty z tamtego ośrodka. my tamten wniosek też przesłaliśmy do ropsu. Na początku kwietnia 2017 pani napisała nam rezygnację(po 10 dniach mieszkania na terenie naszej gminy), bo się przeprowadziła znów do tamtej miejscowości. O tym fakcie poinformowaliśmy rops. Pani poprosiła, aby wniosek od nas przesłać do tamtej miejscowości. Przesłaliśmy. Niedawno dostaliśmy odpowiedź z rops, że nie zachodzi koordynacja. Rozmawiałam z panią i powiedziała, że nie dotarło do niej pismo, że nie mieszka u nas już taka osoba. Kazała nam przekazać to pismo do tamtej miejscowości bo im takiego pisma nie wysłali. Tamten ośrodek wypłacił pani do końca lutego i od kwietnia, a za marzec nie. Kto powinien wypłacić kasę za marzec?
moim zdaniem organ właściwy ze względu na aktualne miejsce zamieszkania
a jak np masz nowe orzeczenie i pani do wczoraj mieszkała w gminie x a od dziś czyli np od dnia wydania orzeczenia mieszka u ciebie
przyznajesz od dnia złożenia na komisje i nie patrzysz czy mieszkała czy nie
ja miałam dziewczynę która mieszkała u mnie sprawa w rops bo mąż był jeszcze za granica w między czasie się przeprowadziła do innej gminy ale wszystko płaciła tamta gmina a nie ja np za okres kiedy mieszkała u mnie