Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Jest inny problem. Na jakim poziomie zostaną określone uposażenia decydujących się pozostać na nowych (dużo gorszych!) określonych przez urzędasów warunkach? Pisze w tym tonie bo wiem: urzędnicy PS nienawidzą pracowników pedagogicznych.
Nienawidzą?Przesadzasz. KN samo się wykończy.
Częśc miało odchodzi do szkół.Ale jakoś dalej tkwią w placówkach,bo w szkołach wcale nie ma pracy.wierz mi..przyjmą warunki jakie im dadzą.A jeszcze w obliczu likwidacji placówek albo ograniczania zatrudnienia tym bardziej.
Częśc miało odchodzi do szkół.Ale jakoś dalej tkwią w placówkach,bo w szkołach wcale nie ma pracy.wierz mi..przyjmą warunki jakie im dadzą.A jeszcze w obliczu likwidacji placówek albo ograniczania zatrudnienia tym bardziej.
zasadnicza nie do ruszenia ale dodatki przepadną
mam pytanie,czy nauczyciele pracujący w przedszkolu zostają przy KN? pozdrawiam!
Pracująca w przedszkolu kolezanka twierdzi że u niej KN dawno nie ma, jednak na pytanie czy pracuje w przedszkolu publicznym czy prywatnym już nie pamięta. W moim natomiast obowiązuje KN i nic się nie dzieje. Pozdrawiam
mam pytanko czy ktoś wie jak stoi sprawa ze świadczeniami kompensacyjnymi dla nauczycieli w placówkach którzy ewentualnie mogliby przejść na emeryturę?
Niestety szanse są coraz mniejsze
https://www.znp.edu.pl/element/1408/Sejm ... nsacyjnych
https://www.znp.edu.pl/element/1408/Sejm ... nsacyjnych
dzięki Roman , ach to PO wszędzie szukają kasy tylko nie we własnych kieszeniach.
Ale i tak tylko do końca 2013 roku. Dobre i to. W sądach pracy można jeszcze coś ugrać.
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)