TURNUS REHABILITACYJNY- brak realizacji zadania - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 28 kwie 2022, 19:02

Mam w tym roku tyle srodkow, ze w tym tempie składania wniosków pewnie do wakacji kasy mi nie starczy. Nie trzeba byćjasnowidzem żeby wiedzieć ze w takiej sytuacji w styczniu-lutym kolejnego roku zaleją nas niezrealizowane wnioski z tego rokuplus bieżące. Sytuacji bedzie się tylko zapętlała.
Niestety trzeba ciąć koszty i szukamy opcji. Np takie turnusy pochłaniają znaczną część budżetu, a i tak więcej niezadowolonych niż zadowolonych. Wiem ze niektóre ośrodki wogole nie realizuja tego zadania i do nich pytanie: jak to przeforsowaliscie? A może Ci którzy realizuja TR mają zakusy żeby przestać? Odzywajcie się proszę.
Tak czystko po ludzku patrząc chyba bardziej potrzebujący jest ten kto korzysta z pampersów, cewników itp, niż osoba która wchodzi do biura "po wniosek na wczasy". PO/ŚR to podstawowe potrzeby, natomiast likwidacja barier jest na lata a nie na 14 dni...Te zadania to wg mnie taki żelazny zestaw do realizacji, ale turnusy....Co o tym myślicie?
Pcprnowa
Referent
Od: 01 cze 2017, 10:28
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 29 kwie 2022, 12:15

jak było mniej pieniędzy, to przy projekcie podziału środków, jaki wysyłamy do starostwa na Radę Powiatu, nic na turnusy nie dawaliśmy i tyle, oczywiście było to wcześniej konsultowane ze Społeczną Radą Osób Niepełnosprawnych
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x