TW i sygnity - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 16 cze 2015, 23:01

moze ktos z Was zna odpowiedź i pomoze
Wystawilam teraz TW juz te aktualne nowe, do tej pory przy tych starych TW (jesli wogole to ma znaczenie czy stray czy nowy) jak dłuznik np cos wplacił na rachunek to wprowadzalo sie zwrot do systemu i autoamrycznie TW zostal ograniczany o ta naleznosc główna A wchodzac własnie na ten TW i zawiadomienie o zmianie wysokości TW otwierala sie informacja ze on wplacil przez dana kwote i TW został ograniczony w pozycji np 33 do kowoty x-zł. , w pozycji 36 do kwoty x- zł itd. A teraz jak wchodze na nowego dłuznika i jego nowy TW, a potem na zawiadomienie o zmianie wysokosci to nie jest napisane ktora pozycja została ograniczona i do jakiej kwoty tylko ogolnie ze wpłacil tyle i tyle i juz. Wieciee moze dlaczego ??? ta informacja jest mi w sumie zbedna bo sama sobie okresle o ile TW został ograniczony tylko zastanawiam sie z czego to wynika i czy nie z mojego bledu moze cos zle wprowadzilam ?
...

Napisano: 17 cze 2015, 8:54

Różnica między zawiadomieniem do starego tytułu a zawiadomieniem do nowego tytułu ogranicza się jedynie do numeracji pozycji należności i odsetek. Zarówno przy jednym jak i drugim zawiadomieniu podawana jest data wpłaty i przez kogo wpłacana oraz łączną kwota (należność plus odsetki), o którą należności na tytule zostają ograniczone. Wyszczególnione są wszystkie pozycje należności i odsetek i tak w zawiadomieniu do starego tytułu jak i do nowego pozycje których wpłata dotyczy ulegają zmniejszeniu. Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 17 cze 2015, 10:04

KyNyO TO DLACZEGO NA ZAWIADOMIENIU MI NIE POKAZUJE JAKIE POZYCJE ZOSTAŁY OGRANICZONE? mogłam jakoś inaczej wprowadzic ten TW bo zupełnie nie rozumiem?
Gość

Napisano: 17 cze 2015, 10:41

ale nie pokazuje Ci w ogóle pozycji? Może być taka sytuacja gdy robisz zawiadomienie do starych tytułów (przynajmniej u mnie tak jest). Program z automatu u mnie robi zawiadomienie do nowych tytułów, stąd też nie widzi m.in. starej numeracji. Jeśli właśnie robisz takie zawiadomienie, to gdy już masz podgląd takiego zawiadomienia (nie ma tam kwoty wpłaty, ani daty wpłaty, ani żadnej pozycji nal. i odsetek) wybierasz taką ikonkę (czwarta) o nazwie Zmiana wersji wydruku (druga linijka menu pod Edycja i Wydruk). Tam otwiera Ci się właśnie okienko wersja szablonu. Z automatu u mnie jest ustawione Wersja pliku ZAWIADOMIENIE_ZMIANA ( 1 ) - dotyczy nowych tytułów. Jest tam też <wersja podstawowa> po wybraniu której i zaakceptowaniu Przyciskiem Wersja do wydruku zmienia się szablon zawiadomienia. Pokombinuj z tymi wersjami, bo tak jak pisałem jedna jest do tytułów starych druga wersja do nowych. Po wyborze odpowiedniej powinno Ci wskazać kwotę wpłaty (należność plus odsetki łącznie), datę wpłaty oraz pozycje oczywiście także odpowiednio pomniejszone. No chyba, że jeszcze dochodzi kwestia samych zmian w szablonach, na razie spróbuj tak jak pisałem ze zmianami tych wydruków. Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 17 cze 2015, 13:29

Jak otwieram zawiadomienie to wyskakuje
Dłużnik taki i taki (...)
W dniach: 2015.01.01 uległa zmniejszeniu w łącznej kwocie 100,00 zł wpłaconej przez:
Komornik sądowy / wpłata własna dłużnika alimentacyjnego
W związku z powyższym postępowanie egzekucyjne w tej sprawie podlega ograniczeniu do wymienionej kwoty (...) i tyle nie podaje pozycji która uległa ograniczeniu jak robilo mi wcześniej przy strach tytułach i jak robi mi obecnie ale tylko właśnie przy starych TW jest wszystko wporzadku.
Jak jestem na zawiadomieniu daję wydruk, potem wersja wydruku mam tam wersję podstawową tylko i wyłącznie naciskam na nią akceptując ją ale nic mi się nie zmienia dalej zawiadomienie pozostaje takie jak w opisie powyżej
Zastanawiam się tylko co powinnam zmienić w szablonach?
A od razu się zapytam może bd wstanie pomoc jeszcze wj kwestii TW bo mam dłużnika któremu chce wystawić TW ale zupełnie przez przypadek zauważyłam ze jak wybiorę TW jednozpoycyjny (łącznie należności i odsetki) to przypisuje mi inne kwoty zadłużenia jakbym generowała np. TW jednopozycyjny (osobno naleznosci i odsetki) a jeszcze inna kwota przy TW czteropozycyjnym one defakto wychodzą na starych drukach ale dlaczego co inny TW to inne kwoty należności? Nie wiem jaki mam wybrać ani jak to mniej więcej obliczyć żeby wiedzieć który TW bylby najbliższy prawdy KyNyO wiesz może co jest grane
Dziekuje Ci za pomoc !!!:)
Gość

Napisano: 17 cze 2015, 14:22

coś mi się wydaje, że nie masz najnowszej wersji programu 1-0.6, która jest z 01.06.2015 r. i stąd też Twoje problemy. Chociaż to zawiadomienie o zmianie należności było w pakiecie poprawek DPP004 z marca. Tam z szablonu wydruku
ZAWIADOMIENIE_ZMIANA (dostepny z okna "Lista szablonów decyzji")
usuwaliśmy znacznik Lista należności i w jego miejsce wstawialiśmy znacznik
"listanaleznościWielopozycyjny".

Co do szablonów akurat nie mam do nich wglądu, mam nieco ograniczone w tym zakresie możliwości, ale spróbuje jutro się jakoś zorientować jakie dokładnie znaczki są tam w tych szablonach. Możliwe, że tam coś u Ciebie trzeba będzie pozmieniać.

Co do drugiej sprawy jak masz ustawione parametry? Ja mam ustawione tak i wygląda, że jest w porządku:
1. Czy nowy tytuł wykonawczy - parametr 2 wydruk wielopozycyjny,
2. Sposób obsługi tytułu wykonawczego - parametr 6 jednopozycyjny z odsetkami i odsetki na jednopozycyjnym jeśli brak dla nich należności,
3. Wydruk tytułu wykonawczego - parametr 0 wydruk samego tytułu wykonawczego.
Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 17 cze 2015, 15:37

Jestes WIELKI albo WIELKA;P bo nie wiem!!!! faktycznie nie wiem jak to sprawdzałam czy są nowe aktualicaję systemu, że nie widziałam tej wersji, ale racja nie miałam pobranej 1-0.6, wiec Dziekuje!!! zmieniałam znacznik na ten ""listanaleznościWielopozycyjny". i teraz zawiadomienie działa jak chciałam Dziekuje:) tylko jak mam utworzyc sobie drugi szablon zawiadomienia ze znacznikiem "lista należnosci" zebym mogła go sobie wybierac do strych TW bo ten aktualny działa mi teraz tylko do Nowych? bo nie chciałabym tam w tych szablonach cos przekombinować
A co do ustawien to wszastkie parametry mam ustawione tak jak Ty.
sprobuje zrobic te TW tera po pobarniu tej nowej wersji moze cos sie zmieni
KyNyO DZIEKUJE:)!!!:)
Gość

Napisano: 18 cze 2015, 9:36

Hej, cieszę się, że mogłem pomóc, a w zasadzie gratuluje, że sama sobie pozmieniałaś ustawienia i masz już odpowiednie zawiadomienie, to TY jesteś WIELKA ;), a forum po to jest by sobie m.in. pomagać :)
Co do tego zawiadomienia odnośnie starych tytułów to nie wiem jak to dokładnie zrobić ja już to miałem, ogólnie stare od nowego różni się znacznikiem, czyli na starym jest "Lista należności", natomiast na nowym "listanaleznościWielopozycyjny". Może wystarczy skopiować (jeśli taka opcja jest) czy utworzyć taki szablon i nazwać go sobie jakoś i do tego właśnie ten znacznik zmienić. Spróbuj, na pewno Ci się uda. :D A potem tak jak wczoraj pisałem będziesz mieć do wyboru dwa szablony zawiadomień do starych i nowych tytułów.
A co do płci to należę do tej brzydszej grupy ;)
Pozdrawiam
KyNyO

Napisano: 18 cze 2015, 10:11

Czesc! płci brzydka;p jeszcze raz dziękuje za pomoc I co do tych szablonów tak jak pisałam wyżej bałam się przekombinować tworząc ten nowy szablon wiec wymyśliłam sobie, ze tego nie zrobi tj. nie utworze dodatkowego tylko w tym jednym jedynym który mam tj. tym podstawowym dodałam dwa znaczniki jeden pod drugim czyli "Lista należności" (która pasuje tylko do starych) a zaraz pod nim znaczniki drugi tj. "listanaleznościWielopozycyjny" i teraz niezależnie jaki TW sobie otworze i do niego zawiadomoinie to pokazuje mi właściwe pozycje. Do nowych TW te z E, E1 Iitd., a do starych pozy nr. 33 itd czyli inteligentne (na moje szczęście) zawiadomienie samo sobie wybiera znacznik :) także KyNyO dziękuje Ci za podpowiedzi bo to dla mnie duże ułatwienie:) musze tylko pomyslec co z robic z tym jednym felernym TW który mi miesza z wysokością tych należnosci i odesetek:) KyNyO dzieki!!!!:)
Gość

Napisano: 18 cze 2015, 11:22

o proszę jak sprytnie znalazłaś rozwiązanie do zawiadomień, brawo ;) Co do tytułu to dziwne, że akurat w jednym przypadku tak robi. Za bardzo tutaj akurat nie pomogę, ale jeśli nie znajdziesz rozwiązania to spróbuj o problemie napisać do Sygnity. Oki to pozdrawiam, powodzenia i miłego dzionka życzę :D
KyNyO

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x