tytuł wykonawczy
tytuł wykonawczy
Witam,
Kogo wpisujecie jako wierzyciela w tytułach wykonawczych? Starostę czy starostwo powiatowe? NIP i regon starostwa czy powiatu?
Kogo wpisujecie jako wierzyciela w tytułach wykonawczych? Starostę czy starostwo powiatowe? NIP i regon starostwa czy powiatu?
Re: tytuł wykonawczy
Bardzo proszę napiszcie czy macie w PCPR pieczęć okrągłą z orłem taka ma być podobno w tytule wykonawczym. Jaka pieczątka jest na pierwszej stronie a jakie na drugiej. Może ktoś opisać dokładnie tytuł, jakie pieczątki stosować, sprawa dotyczy odpłatności rodziców biologicznych. Z góry dziękuję
Ja właśnie to ustalam i my nie mamy pieczęci urzędowej (okrągłej), stąd wnioskuję, że wierzycielem nie może być PCPR, a starosta. Tylko słyszałam, że teraz są dwa NIP-y i regony - starostwa i powiatu i zastanawiam się, jak wpiszę starostę (nie starostwo), to powinnam wpisać NIP i regon powiatu? Spotkał się ktoś z czymś takim?
Gosia - i wpisujecie siebie jako wierzyciela? W sumie tak by pasowało - zgodnie z art. 5 Ustawy o post. egzek. w admin., ale my nie mamy pieczęci urzędowej..
Wystawiałam rok temu tytuł - jak pamiętam to okrągła pieczęć Starostwa a podpisywał kierownik PCPR ponieważ ma upoważnienie Starosty.
W poniedziałek sprawdzę i postaram się odezwać.
A kto u Was wystawia tytuł wykonawczy dział merytoryczny czy księgowość.??
W poniedziałek sprawdzę i postaram się odezwać.
A kto u Was wystawia tytuł wykonawczy dział merytoryczny czy księgowość.??
my mamy pieczeę urzędową specjalnie wyrabianą w mennicy państwowej na potrzeby tytułów wykonawczych, i jakom wierzyciela wpisujemy pcpr
Zgodnie z art. 5 § 1 pkt 1 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji - uprawnionym do żądania wykonania w drodze egzekucji administracyjnej obowiązków określonych w art. 2 jest - w odniesieniu do obowiązków wynikających z decyzji lub postanowień organów administracji rządowej i organów jednostek samorządu terytorialnego – właściwy do orzekania organ I instancji, z zastrzeżeniem pkt 4.
Interpretując powyższy przepis Dyrektor PCPR wydaje decyzję o odpłatności jako organ I instancji w imieniu Starosty. Wierzycielem jest PCPR a nie Starostwo.
Patrząc z innej pracownik PCPR nie będzie sporządzał NIP-u i REGONU Starostwa nie będąc pracownika Starostwa. To byłoby już oszustwo i wprowadzenie Dyrektora PCPR w błąd.
Takie jest moje zdanie w tym zakresie.
Gdyby przyjąć że Wierzycielem jest Starostwo to tutaj decyzje musiałby być przekazywane do pracownika Starostwa aby wystawił tytuły wykonawcze lub też pracownik PCPR powinien uzyskać stosowne upoważnienie od Starosty.
Interpretując powyższy przepis Dyrektor PCPR wydaje decyzję o odpłatności jako organ I instancji w imieniu Starosty. Wierzycielem jest PCPR a nie Starostwo.
Patrząc z innej pracownik PCPR nie będzie sporządzał NIP-u i REGONU Starostwa nie będąc pracownika Starostwa. To byłoby już oszustwo i wprowadzenie Dyrektora PCPR w błąd.
Takie jest moje zdanie w tym zakresie.
Gdyby przyjąć że Wierzycielem jest Starostwo to tutaj decyzje musiałby być przekazywane do pracownika Starostwa aby wystawił tytuły wykonawcze lub też pracownik PCPR powinien uzyskać stosowne upoważnienie od Starosty.
Oprócz tytuł wykonawczy - Stare tematy przeczytaj również:
Stypendium na kontynuowanie nauki a odszkodowanie
zaniechanie nalezności z tyt odpłatnosc za pobyt dziecka w DD
Instrukcja kancelaryjna
dochod wychowanki rodz. zast.
śmierć rodzica zastępczego
kto umieszcza
nowe szkolenia Zapraszamy www.css202.pl
pcpr tylda
kontynuacja nauki- dochód
rodziny zawodowe
rodziny zawodowe