tytuł wykonawczy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 04 wrz 2015, 9:20

Mam problem w związku z opublikowaniem zmiany do ustawy, a mianowicie mam wydaną decyzję przypisującą dłużnikowi zwrot wypłaconych świadczeń z FA osobie uprawnionej za okres bieżący ponieważ decyzja przyznająca była uchylona wcześniej . Decyzja już się uprawomocniła i teraz kolejnym krokiem powinnam wystawić upomnienie a następnie tytuł wykonawczy czyli wszcząć postępowanie administracyjne. Co powinnam zrobić, kontynuować dalej to postępowanie, a może nic nie robić ? Proszę o pomoc w podjęciu decyzji.
kos

Napisano: 04 wrz 2015, 9:26

"kos" - jestem w identycznej sytuacji i też głowię się co z tym zrobić ...
Ketchup

Napisano: 04 wrz 2015, 14:45

Proszę o odpowiedź, co byście zrobili w tym przypadku.
kos

Napisano: 07 wrz 2015, 15:02

Podbijam...
Kr..

Napisano: 07 wrz 2015, 15:05

...choć art. 27 ust. 3 uzyskał inne brzmienie - wiec TW już raczej nie wystawiamy
Kr..

Napisano: 09 wrz 2015, 10:22

Na szkoleniu powiedzieli, że jeżeli postępowanie jest już w toku to trzeba je doprowadzić do końca.
iwona79

Napisano: 09 wrz 2015, 11:38

zmiany wejdą dopiero 18 września, obecnie przepisy są jakie są, a nas obowiązują terminy z KPA, więc prowadziłabym postępowanie wg dotychczasowych zasad.
ODA

Napisano: 09 wrz 2015, 13:37

ja powinnam teraz wystawiac tytuly i tez niewiem czy robic bo upomnienia poszly i zwrotki już mam i niewiem czy robic czy nie a kolejny problem to sygnity( nie moge drukowac tytułów z programu bo drukuje zle daty i nie wyswietla mi polskich znakow i straszne barbocle są) powiedziano , że w wersji pod koniec wrzesnia będzie to juz zrobione. jestem w kropce;(
agnes87

Napisano: 09 wrz 2015, 13:53

teraz tytułu już bez upomnień.
rrr

Napisano: 09 wrz 2015, 14:00

Też muszę wystawić tytuły i zastanawiam się co z tym zrobić:(
kjol

Strona 1 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x