tytuł wykonawczy po nowemu - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 18 lut 2015, 13:52

do Anetag
W części F jest napisane: na podstawie art. 26 ustawy wnoszę o wszczęcie egzekucji
więc wniosek jest zawarty w TW i może nie trzeba pisać oddzielnego?
adaw

Napisano: 18 lut 2015, 14:12

adaw tak wiem że jest ale jak wysłałam w lecie tytuł do jednego us to mi go zwrócili bo wraz z tytułem powinien być wniosek egzekucyjny i kazali pisać oddzielne pisma wnoszę o itd. itd. i tak też mówił facet na szkoleniu, że ma być oprócz tytułu wniosek egzekucyjny i informacja wierzyciela na temat majątku dłużnika więc tak robię i jak na razie nikt mi nic nie zwrócił, a poza tym. adaw czytaj dobrze ustawę bo art. 26 ustawy brzmi : Organ egzekucyjny wszczyna egzekucje administracyjną na wniosek wierzyciela i na podstawie wystawionego przez niego tytułu, sporządzonego według ustalonego wzoru, więc tytuł moja droga nie jest wnioskiem o którym piszą w ustawie, ty rób sobie jak chcesz nie piszesz wniosków twój problem ja je piszę i będę pisać
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 18 lut 2015, 14:13

Moja droga
żałuję, że się odezwałam
adaw

Napisano: 18 lut 2015, 15:25

adaw pisze:Moja droga
żałuję, że się odezwałam
widzisz moja droga jak mi zwrócili w lecie tytuł to mi napisali że go zwracają bo nie ma tego wniosku egzekucyjnego i powiedzieli że ma być napisany oddzielnym pismem wiec ty jak chcesz to sobie rób jak chcesz ja piszę te wnioski i będę pisać, bo dzwoniłam do kilku urzędów i wszędzie mi powiedzieli to samo, że wniosek ma być oddzielnym pismem do tytułu
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2015, 8:22

czy w związku z nowym rozp wysyłamy do US ewidencje Tytułów wykonawczych ?
Gość

Napisano: 31 mar 2015, 8:36

adaw pisze:do Anetag
W części F jest napisane: na podstawie art. 26 ustawy wnoszę o wszczęcie egzekucji
więc wniosek jest zawarty w TW i może nie trzeba pisać oddzielnego?
jest napisane oczywiście, ale jak w tamtym roku wysłałam do jednego us tytuł to mi go odesłali, a jak zadzwoniłam co chcą to powiedzieli że wniosku egzekucyjnego brak, i ma być on na oddzielnym piśmie na pisany, i tak też facet mówił na szkoleniu jak byłam w lecie.
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 31 mar 2015, 9:38

Wg mnie najwłaściwszym będzie przesłanie TW-1 z pismem zawierającym zwrot identyczny jaki był w starej ewidencji:
"Przesyła się niżej wymienione tytuły wykonawcze celem nadania klauzuli o skierowaniu go do egzekucji lub celem przymusowego ściągnięcia należności: "
BDMB
Starszy referent
Od: 05 sty 2015, 12:36
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x