Witam. Czy ktoś coś może wie w temacie odpowiedzialności cywilnej za źle wydane decyzje? Powiem tak jestem nowa i troche sie obawiam ze jak przeprowadzam postępowanie i przygotuje zła decyzje (podpisuje kierownik) to mogą mnie pociągnąć do odpow. Czy ma sens takie ubezpieczenie? Ile kosztuje? Czy znacie jakieś przykre tego przyadki? Po szkoleniu wiem że robię niektóre rzeczy źle bo. Wstrzymane świadczenia za wcześnie od miesiąca następnego po miesiącu kiedy uzysk był a nie od miesiącu od miesiąca kiedy było dochod z osiągnięty uchylalam decyzje wstecz jak ktoś miał zwracać np nienalezalo się mu od sierpnia to od sierpnia. Najgorzej że nie mam nawet kogo podpytac jestem nowa na szkoleniach wczesniej nie bylam mimo ze pracuje na 500 od kwietnia. Nawet radcy prawnego nie mamy w gminie do ktorego moznabyloby isc z jakims zapytaniem. Myślę już coraz częściej o rezygnacji z tej pracy
chyba za bardzo się wszystkim przejmujesz, nie zwracasz tego przecież z własnych pieniędzy
my tez uchylamy od miesiąca następnego a nie od miesiąca kiedy dochód był osiągnięty