ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 04 gru 2016, 11:34

Witam. Czy ktoś coś może wie w temacie odpowiedzialności cywilnej za źle wydane decyzje? Powiem tak jestem nowa i troche sie obawiam ze jak przeprowadzam postępowanie i przygotuje zła decyzje (podpisuje kierownik) to mogą mnie pociągnąć do odpow. Czy ma sens takie ubezpieczenie? Ile kosztuje? Czy znacie jakieś przykre tego przyadki? Po szkoleniu wiem że robię niektóre rzeczy źle bo. Wstrzymane świadczenia za wcześnie od miesiąca następnego po miesiącu kiedy uzysk był a nie od miesiącu od miesiąca kiedy było dochod z osiągnięty uchylalam decyzje wstecz jak ktoś miał zwracać np nienalezalo się mu od sierpnia to od sierpnia. Najgorzej że nie mam nawet kogo podpytac jestem nowa na szkoleniach wczesniej nie bylam mimo ze pracuje na 500 od kwietnia. Nawet radcy prawnego nie mamy w gminie do ktorego moznabyloby isc z jakims zapytaniem. Myślę już coraz częściej o rezygnacji z tej pracy
pestka3

Napisano: 05 gru 2016, 9:49

Nikt nic w tym temacie
maniam

Napisano: 05 gru 2016, 12:23

chyba za bardzo się wszystkim przejmujesz, nie zwracasz tego przecież z własnych pieniędzy
my tez uchylamy od miesiąca następnego a nie od miesiąca kiedy dochód był osiągnięty
rysia

Napisano: 05 gru 2016, 12:28

pestka - jak nie podpisujesz decyzji to za nie nie odpowiadasz finansowo, więc takie ubezpieczenie nic ci nie daje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 gru 2016, 12:44

Dodatkowo masz art 25 ust 4 naszej ustawy. To jest bdb dla nas zapis jak coś przeoczymy.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x