ubezpieczenie zdrowotne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 maja 2015, 13:33

Od kiedy mam objąć klienta ubezpieczeniem zdrowotnym.
Pan składa wniosek na SZO w maju, orzeczenie o niepełnosprawności z kwietnia, wniosek do PCPR-u złożony w 20 marca i od tego dnia datuje się powstanie niepełnosprawności w stopniu znacznym.
Klient zarejestrowany w UP bez prawa do zasiłku (mój urząd pracy bez problemu wyrejestrowuje wstecz po okazaniu decyzji przez klienta).
Świadczenie w postaci specjalnego zasiłku opiekuńczego przyznam od 20 marca, ale zastanawiam się nad składka zdrowotną jak zrobić. Dokładnie wątpliwość rodzi art. 79 ust. 2 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych w brzmieniu "składka jest miesięczna i niepodzielna"
Normalnie to ubezpieczyła bym Pana od 20 marca tak jak przyznaję świadczenie, a z UP wyrejestrują go z dniem 20 marca i "gitara" a TERAZ TO JUŻ SAMA NIE WIEM???
agnieszk@

Napisano: 07 maja 2015, 14:19

zglaszasz go do ubezpieczenia zdrowotnego od 20 marca - od tego samego dnia, od ktorego przyznalas szo...wysokosc tej skladki zalezy od tego jaka opcje preferujesz:) czy skladke zdrowotna (niepodzielna:)) oplacasz od wysokosci wyplacanego swiadczenia czy od kwoty szo przyslugujacej na podstawie ustawy (w sensie,ze od 520 nawet jak nie dostal 520:D)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 08 maja 2015, 8:30

ale za marzec będzie ubezpieczony w UP, więc zdrowotnie od kwietnia
spog

Napisano: 08 maja 2015, 8:47

oni sobie zrobią korektę
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x