uchlenie decyzji odm. SZO przez sąd - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 15 sty 2014, 14:05

Jak w temacie, tylko czy dobrze myślę, że teraz muszę znowu odmówić i cała procedura zaczyna się na nowo? Mam taką sprawę pierwszy raz, sąd uchylił naszą decyzję oraz decyzję SKO, która utrzymała w mocy naszą. A może ktoś ma dobre uzasadnienie odmowy, gdy nie było rezygnacji z zatrudnienia?
~Ewa

Napisano: 15 sty 2014, 14:13

oczywiście miało być uchylenie
~Ewa

Napisano: 15 sty 2014, 14:23

Jak sąd uchylił decyzję SKO i Twoją to musiał wskazać dlaczego i co należy zrobić na nowo w postępowaniu . Najczęściej sąd zobowiązuje aby przy ponownym postępowaniu uwzględnić ich wskazania. Nie napisałaś żadnych danych
~ja

Napisano: 15 sty 2014, 14:42

Napiszę, jak tylko dotrze do mnie jakieś pismo, bo na razie wiem o tym tylko z telefonu od osoby, której odmówiłam.
~Ewa

Napisano: 24 mar 2014, 16:42

Ja mam podobny przypadek. Uznali ze jak przed złożeniem wniosku o świadczenie pielęgnacyjne była zarejestrowana w Urzędzie Pracy to jest to rezygnacją z zatrudnienia i skoro brała świadczenie pielęgnacyjne do 30.06.2013 roku to teraz nie można jej kazać się zatrudnić i zwalniać, wg sądu spełnia warunek rezygnacji. I co teraz z tym zrobić. Ponownie odmówić, czy przyznać od lipca do października 2013 , a co dalej, przecież nie składała wniosku od listopada 2013 roku, czy będzie jej przysługiwało wyrównanie ŚP ??????????? Nie wiem co zrobić?
~Gosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x