Uchwała - deklaracja o dochodach - Dodatki mieszkaniowe

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 25 cze 2021, 9:52

Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego). Dziwne jest to że nawet ministerstwo podało przykład jak powinna wyglądać ta deklaracja i również użyli tego słowa.... teraz zostało tylko pomyśleć jaki okres brać pod uwagę jesli chodzi o dochody
sylwia1
Praktykant
Od: 29 sty 2021, 11:40
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i energetyczne

Napisano: 25 cze 2021, 11:44

sylwia1 pisze:
25 cze 2021, 9:46
Cytrynka pisze:
24 cze 2021, 12:37
A który urząd wojewódzki cofnął bo moja tez tak brzmi bo wzięłąm wzór ze strony ministerstwa i tam jest napisane "pełnych 3 miesięcy...."
Wojewoda Wielkopolski, ale zaznaczę że u nas została zamieszczona normalnie w dzienniku urzędowym bez problemu. Dopiero później przyszło pismo
po jakim czasie przyszło pismo?
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 25 cze 2021, 11:47

sylwia1 pisze:
25 cze 2021, 9:52
Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego). Dziwne jest to że nawet ministerstwo podało przykład jak powinna wyglądać ta deklaracja i również użyli tego słowa.... teraz zostało tylko pomyśleć jaki okres brać pod uwagę jesli chodzi o dochody
:shock: :shock: :shock: ja tez mam pelnych...
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 25 cze 2021, 14:19

Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego)
nosz to o tym właśnie mówiłem ... żeby się literalnie trzymać zapisu ustawowego ;)

jak się znają jacyś formaliści jak powyżej to zaraz uwalą i tyle , bo stwierdzą , że nic ponad to co w ustawie ( żadna tam radosna twórczość w postaci ... nr telefonu - który by się przydał!!! , nr pesel dla wszystkich członków i takie tam...) :?
Ostatnio zmieniony 25 cze 2021, 14:23 przez brodafix, łącznie zmieniany 1 raz.
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 25 cze 2021, 14:21

brodafix pisze:
25 cze 2021, 14:19
Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego)
nosz to o tym właśnie mówiłem ... żeby się literalnie trzymać zapisu ustawowego ;)
tak się pilnowałam by było zapisane tak jak w ustawie :oops: ...przeoczyłan na koniec ten mały druk...radca zaopiniował pozytywnie...uchwała przeszła...wojewódzki poki co nie odzywa się... :roll:
VIP

Napisano: 25 cze 2021, 14:24

tak się pilnowałam by było zapisane tak jak w ustawie :oops: ...przeoczyłan na koniec ten mały druk...radca zaopiniował pozytywnie...uchwała przeszła...wojewódzki poki co nie odzywa się...
sie nie martw ;) :) dobrze będzie..
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34
Zajmuję się: DM

Napisano: 25 cze 2021, 14:28

brodafix pisze:
25 cze 2021, 14:24
tak się pilnowałam by było zapisane tak jak w ustawie :oops: ...przeoczyłan na koniec ten mały druk...radca zaopiniował pozytywnie...uchwała przeszła...wojewódzki poki co nie odzywa się...
sie nie martw ;) :) dobrze będzie..
za dlugo juz tu pracuje by sie martwic;) eeetam...bedzie zle to poprawie...coz ... :lol:
VIP

Napisano: 25 cze 2021, 14:45

:oops: Zaczęłam czytać post i sobie myślę hmm, ja mam na szczęście dobrze :D Biorę wniosek do ręki a tam zonk "pełnych trzech miesięcy kalendarzowych poprzedzających dzień złożenia wniosku" i szczęka mi opadła! Pierwszą uchwalę wojewoda uwalił bo się przyczepili pouczeń, telefonu... poprawiłam i byłam szczęśliwa bo "ogłosili", szczęśliwa do dzisiaj :oops:
Co robić???? Jak drukować wnioski? Poprawić na treść zgodną z ustawą czy zostawić tą uchwaloną? Ratunkuuuu :(
Milkafr
Praktykant
Od: 24 kwie 2017, 13:57
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne
Starszy inspektor

Napisano: 26 cze 2021, 8:54

Milkafr pisze:
25 cze 2021, 14:45
:oops: Zaczęłam czytać post i sobie myślę hmm, ja mam na szczęście dobrze :D Biorę wniosek do ręki a tam zonk "pełnych trzech miesięcy kalendarzowych poprzedzających dzień złożenia wniosku" i szczęka mi opadła! Pierwszą uchwalę wojewoda uwalił bo się przyczepili pouczeń, telefonu... poprawiłam i byłam szczęśliwa bo "ogłosili", szczęśliwa do dzisiaj :oops:
Co robić???? Jak drukować wnioski? Poprawić na treść zgodną z ustawą czy zostawić tą uchwaloną? Ratunkuuuu :(
Nie panikuj i drukuj tak jak uchwalona...też tak mam póki co nic nie robię...tak było na stronie ministerstwa więc...a interpretowac każdy może jak chce..ważne by dobrze później robić😊
VIP

Napisano: 28 cze 2021, 7:25

:-) pisze:
Milkafr pisze:
25 cze 2021, 14:45
Nie panikuj i drukuj tak jak uchwalona...też tak mam póki co nic nie robię...tak było na stronie ministerstwa więc...a interpretowac każdy może jak chce..ważne by dobrze później robić😊
Ok, teraz to i tak już nie ma chyba innego wyjścia :shock:
Dzięki!
Milkafr
Praktykant
Od: 24 kwie 2017, 13:57
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne
Starszy inspektor

Strona 3 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x