Uchwała - deklaracja o dochodach
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe i energetyczne
- Kontakt:
Re: Uchwała - deklaracja o dochodach
Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego). Dziwne jest to że nawet ministerstwo podało przykład jak powinna wyglądać ta deklaracja i również użyli tego słowa.... teraz zostało tylko pomyśleć jaki okres brać pod uwagę jesli chodzi o dochody
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
po jakim czasie przyszło pismo?sylwia1 pisze: 25 cze 2021, 9:46Wojewoda Wielkopolski, ale zaznaczę że u nas została zamieszczona normalnie w dzienniku urzędowym bez problemu. Dopiero później przyszło pismoCytrynka pisze: 24 cze 2021, 12:37 A który urząd wojewódzki cofnął bo moja tez tak brzmi bo wzięłąm wzór ze strony ministerstwa i tam jest napisane "pełnych 3 miesięcy...."
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
sylwia1 pisze: 25 cze 2021, 9:52 Dzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego). Dziwne jest to że nawet ministerstwo podało przykład jak powinna wyglądać ta deklaracja i również użyli tego słowa.... teraz zostało tylko pomyśleć jaki okres brać pod uwagę jesli chodzi o dochody

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
nosz to o tym właśnie mówiłem ... żeby się literalnie trzymać zapisu ustawowegoDzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego)

jak się znają jacyś formaliści jak powyżej to zaraz uwalą i tyle , bo stwierdzą , że nic ponad to co w ustawie ( żadna tam radosna twórczość w postaci ... nr telefonu - który by się przydał!!! , nr pesel dla wszystkich członków i takie tam...)

Ostatnio zmieniony 25 cze 2021, 14:23 przez brodafix, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- VIP
- Kontakt:
tak się pilnowałam by było zapisane tak jak w ustawiebrodafix pisze: 25 cze 2021, 14:19nosz to o tym właśnie mówiłem ... żeby się literalnie trzymać zapisu ustawowegoDzisiaj przyszło rozstrzygnięcie w tej sprawie. Uchylili wyraz "pełnych" w załączniku do uchwały ze względu na istotne naruszenie prawa (modyfikowanie przepisu ustawowego)![]()

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
sie nie martwtak się pilnowałam by było zapisane tak jak w ustawie...przeoczyłan na koniec ten mały druk...radca zaopiniował pozytywnie...uchwała przeszła...wojewódzki poki co nie odzywa się...

-
- VIP
- Kontakt:
za dlugo juz tu pracuje by sie martwic;) eeetam...bedzie zle to poprawie...coz ...brodafix pisze: 25 cze 2021, 14:24sie nie martwtak się pilnowałam by było zapisane tak jak w ustawie...przeoczyłan na koniec ten mały druk...radca zaopiniował pozytywnie...uchwała przeszła...wojewódzki poki co nie odzywa się...
![]()
dobrze będzie..

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne
Starszy inspektor - Kontakt:

Co robić???? Jak drukować wnioski? Poprawić na treść zgodną z ustawą czy zostawić tą uchwaloną? Ratunkuuuu

-
- VIP
- Kontakt:
Nie panikuj i drukuj tak jak uchwalona...też tak mam póki co nic nie robię...tak było na stronie ministerstwa więc...a interpretowac każdy może jak chce..ważne by dobrze później robićMilkafr pisze: 25 cze 2021, 14:45Zaczęłam czytać post i sobie myślę hmm, ja mam na szczęście dobrze
Biorę wniosek do ręki a tam zonk "pełnych trzech miesięcy kalendarzowych poprzedzających dzień złożenia wniosku" i szczęka mi opadła! Pierwszą uchwalę wojewoda uwalił bo się przyczepili pouczeń, telefonu... poprawiłam i byłam szczęśliwa bo "ogłosili", szczęśliwa do dzisiaj
![]()
Co robić???? Jak drukować wnioski? Poprawić na treść zgodną z ustawą czy zostawić tą uchwaloną? Ratunkuuuu![]()
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne
Starszy inspektor - Kontakt:
Ok, teraz to i tak już nie ma chyba innego wyjścia:-) pisze:Nie panikuj i drukuj tak jak uchwalona...też tak mam póki co nic nie robię...tak było na stronie ministerstwa więc...a interpretowac każdy może jak chce..ważne by dobrze później robićMilkafr pisze: 25 cze 2021, 14:45Zaczęłam czytać post i sobie myślę hmm, ja mam na szczęście dobrze
Biorę wniosek do ręki a tam zonk "pełnych trzech miesięcy kalendarzowych poprzedzających dzień złożenia wniosku" i szczęka mi opadła! Pierwszą uchwalę wojewoda uwalił bo się przyczepili pouczeń, telefonu... poprawiłam i byłam szczęśliwa bo "ogłosili", szczęśliwa do dzisiaj
![]()
Co robić???? Jak drukować wnioski? Poprawić na treść zgodną z ustawą czy zostawić tą uchwaloną? Ratunkuuuu![]()

Dzięki!
Oprócz Uchwała - deklaracja o dochodach - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Prośba o pomoc
nowy wzór wniosku o dodatek mieszkaniowy
dla kogo wypłata DM od 1 lipca?
czy mogę przyznać dodatek?
wzór decyzji
oświadczenie wnioskodawcy o dochodzie
wyliczenia do czynszu
Dodatki mieszkaniowe
Informacja dla zarządców
Osadzenie wnioskodawcy w zakładzie karnym
Wzór decyzji + podstawa prawna od 01.07.2021 r.
zaświadczenie z MGOPS
Dodatek mieszkaniowy- wymagane dokumenty
Oświadczenie o stanie majatkowym
wniosek o dodatek mieszkaniowy
informacja czy decyzje dla zarządcy