uchylenie Bardzo ważna sprawa! - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 28 kwie 2014, 10:27

Czy mozna uchylic decyzję wierzycielce na jej prośbę bez podania powodu?
bzz

Napisano: 28 kwie 2014, 11:06

A dlaczego nie ?? Jak nie chce pobierać to nie możemy zmusić:)
fundi

Napisano: 28 kwie 2014, 21:27

nie powinno być z tym problemu - ale zawsze warto dopytać dlaczego rezygnuje - ponieważ przy poszczególnych świadczeniach rodzinnych może to mieć spore znaczenie.

SP - może sie okazać, że ktoś podjął prace w trakcie pobierania albo nastąpił zgon osoby którą się opiekowano - u mnie Pani tak chciała "zrezygnować" i się w końcu okazało, że jej mama którą się opiekuje nie żyje od roku! Inny Pan pracował jednocześnie z pobieraniem śp i stwierdził, że bezpieczniej będzie "dobrowolnie zrezygnować",
ZP- ktoś mógł nabyć uprawnienia do dodatku piel.
ZR + WYCH. mogło nastąpić zamknięcie zakładu pracy, zakończenie stosunku pracy... o czym Panie nie chętnie informują, miałam Panią która została zwolniona i też chciała zrezygnować, ot., tak! Poprosiłam o świadectwo pracy albo zaświadczenie od pracodawcy - do kiedy była na wych, albo że dalej jest na wych. i się okazało - że już od 6 m-cy nie pracuje (likwidacja stanowiska)...

i jeszcze kilka innych, o których juz się mi nie chce pisać, bo trąci zwykłymi oszustami... szkoda. Choć nie powiem, były osoby które rezygnowały i po sprawdzenie - wszytko było ok.

jak to mówią "warto rozmawiać" - i pewno nie była bym tak dociekliwa - gdyby nie jedna sytuacja, kiedy to pewna Pani zrobiła mnie w balona poprzez takie właśnie oświadczenie o rezygnacji - bez podania powodu i miałam u szefostwa przez to problem. Wyszło na to, że to ja jej nie kazałam pisać dlaczego rezygnuje a ona zgłaszał, że ma nienależnie pobrane i jak to później powiedziała "Pani z opieki powiedziała, że przymknie mi na to oko"....

Bo choc strona ma prawo na podstawie art. 155 KPA zrezygnować, to ja mam tez prawo zapytać dlaczego.
ewelin2222

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x