Myślałem że nie można wydawać decyzji niezgodnych z żądaniem strony, ale po zagłębieniu się w temat i obserwacji wydaje mi się że można. Wojewoda w ramach koordynacji wydaje decyzję odmowne jedyne co jest zmienione to w pouczeniu odnośnie terminu odwołania.
decyzja nie jest wykonalna, jeśli nie jest prawomocna,
a prawomocna nie jest gdy nie minie 14 dni na odwołanie,
a 14 dni na odwołanie minie 14 dni po zakończeniu epidemii
zgodnie ze specustawa nie biegną terminy czyli jak wydane wszczęcie nie biegnie termin więc nie można wydać decyzji,
jeśli decyzja na wniosek to nadajemy rygor 108 ona nadal nie jest ostateczna ale wykonalna, nie można również złozyć oświadczenia o zrzeczeniu się prawa do odwołania bo termin odwołania nie biegnie
na lex jest szkolenie z kpa i specustawy są omówione te kwestie
Myślałem że nie można wydawać decyzji niezgodnych z żądaniem strony, ale po zagłębieniu się w temat i obserwacji wydaje mi się że można. Wojewoda w ramach koordynacji wydaje decyzję odmowne jedyne co jest zmienione to w pouczeniu odnośnie terminu odwołania.