Uchylenie decyzji na pierwsze .. uzysk - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 14 lis 2017, 15:47

Witam,

czy możecie podzielić się jak postępujecie w poniższej sprawie ?

Okres zasiłkowy 2017/18.
Wniosek złożony w sierpniu na pierwsze i drugie dziecko.
Kobietka pod wniosek o SW podłączyła zaświadczenie z UP, że mąż będzie miał zasiłek dla bezrobotnych od września.
W październiku wydałam decyzję na SW na pierwsze i drugie dziecko.
Kobieta dostarczyła mi dziś dochód z zasiłku za listopad i jest przekroczone kryterium dochodowe na pierwsze dziecko.

Teraz tak: piszecie zawiadomienie o wszczęciu postępowania celem zmiany w/w decyzji w sposób następujący : uchylenie SW na pierwsze dziecko od 01.11.2017 r. z powodu przekroczonego kryterium dochodowego ?

Czy robicie jej krótkie zawiadomienie o możliwości zapoznania się z aktami sprawy w związku z uchyleniem decyzji na pierwsze dziecko .....

Jak robicie ?
Przekroczenie o 1,15 zł.

Dajcie jakieś wzory ;)
Pozdrawiam :D
Eswuszka
Referent
Od: 27 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 15 lis 2017, 9:11

Po pierwsze jeżeli mąż ma zasiłek od września to bierzesz dochód za październik a nie za listopad i uchylasz decyzje na pierwsze dziecko od listopada. Ja wysyłam zawiadomienie o wszczęciu postepowania i po 7 dniach od odebrania zawiadomienia robię decyzję uchylającą na pierwsze dziecko.
Nowa D-ny
Awatar użytkownika
Praktykant
Od: 06 lis 2017, 13:59
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 15 lis 2017, 9:46

Ups.. pomyłka. Miało być że dostarczyła mi dochód za październik w listopadzie;)
Pozdrawiam :D
Eswuszka
Referent
Od: 27 kwie 2017, 10:54
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 15 lis 2017, 9:55

Nowa D-ny pisze:Po pierwsze jeżeli mąż ma zasiłek od września to bierzesz dochód za październik a nie za listopad i uchylasz decyzje na pierwsze dziecko od listopada. Ja wysyłam zawiadomienie o wszczęciu postepowania i po 7 dniach od odebrania zawiadomienia robię decyzję uchylającą na pierwsze dziecko.
dokładnie tak się robi ;)
nowa11
Starszy referent
Od: 10 mar 2017, 13:11
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x